ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

Μέρος 1ο

Επιτυχία – Ευτυχία  

  

Αισθηματικά,  επαγγελματικά , κοινωνικές σχέσεις και  φιλίες.

Από τη στιγμή που γεννιέται ένας άνθρωπος, προσπαθεί να φτάσει σε αυτήν, να  εισχωρήσει μέσα της και να  την βιώσει, δηλαδή την ικανοποίηση των σωματικών, κοινωνικών, ψυχικών και πνευματικών, αναγκών του.

Για την επίτευξη του στόχου, κάθε τόσο καλείται  να πάρει μία απόφαση, ποιον δρόμο θα ακολουθήσει. Απόφαση την απόφαση και από σταυροδρόμι σε σταυροδρόμι, βγάζει την τελική πορεία της ζωής του. Το αποτέλεσμα μπορεί  να ήταν και διαφορετικό, αν κάθε φορά η απόφαση που έπαιρνε  δεν είχε  επηρεαστεί, από τον φόβο και τα παράγωγα του.

Αιτία είναι η ταξινόμηση και η καταγραφή  που έχει γίνει στο μυαλό και  στη  μνήμη του, διότι από την ημέρα που γεννήθηκε, έχει γαλουχηθεί από τον περίγυρό του, παρεμβαίνοντας  όταν πρέπει να πάρει μία απόφαση. Αναλύοντας τα δεδομένα που υπάρχουν στην αποθήκη του μυαλού  του, τα πρέπει και τα μη, το αποτέλεσμα είναι να προβάλει μια  επεξεργασμένη εικόνα του και όχι αυτή που πραγματικά είναι, φιλτράροντας στο μυαλό του τις λέξεις επιτρέποντας την έξοδο μόνο σε εκείνες, που θα τον κάνουν αρεστό στους άλλους

Επιτυχία – ευτυχία

Για να τη βιώσεις, πρέπει πρώτα  να αποκτήσεις  μία δικιά σου ισχυρή προσωπικότητα, αυτογνωσία και αυτοσυνειδησία που να μη σ ενδιαφέρει πλέον τι θα πουν οι άλλοι. Για να την  αποκτήσεις πρέπει  να τα βρεις  με τον εαυτό σου, να τον αγαπήσεις όπως είναι, αρχίζοντας από μικρούς δρόμους σιωπής, που θα ξεκαθαρίσει μέσα στο μυαλό σου, ποιος  είσαι και τι πραγματικά θέλεις  για να γίνεις ευτυχισμένος.

Τον πρώτο καιρό θα είναι δύσκολα, ο δρόμος  θα είναι μοναχικός, μα  όταν θα τον διαβείς θα καταλάβεις, πως μόνο αυτός μπορούσε  να σου φέρει στο στόχο σου, που είναι η καθαρή συνείδηση και η πραγματική εικόνα σου

 ( Αισθηματικά )

Τι δεν πρέπει να κάνεις

Το πρώτο που κοιτάς όταν γνωρίσεις ένα άτομο, είναι η εικόνα και τι, αισθήσεις θα σου βγάλει. Αυτό κρατάει λίγο.

Έπειτα παρεμβαίνουν τα πρέπει και οι ανάγκες του υλικού κορμιού σου και συνήθως παίρνεις αποφάσεις με βάση το συμφέρον σου, πως θα το δεχτεί ο στενός οικογενειακός σου κύκλος, αν έχει καλή δουλειά, αν έχει μόρφωση, αν θα εντυπωσιάσει η επιλογή σου τόσο, που θα σε ανεβάσει στα μάτια των άλλων. Όλα αυτά  παρεμβαίνουν  στο μυαλό επηρεάζοντας την καρδιά, ομορφαίνοντας τα σημεία που δεν σου  αρέσουν.

Τι πρέπει να κάνεις

Πρέπει να  σκέφτεσαι πως η ζωή είναι λίγη και  ο άνθρωπος  που θα συνταξιδέψεις μαζί του, πρέπει να επιλεγεί μόνο από την καρδιά. Αν θέλεις τον άνθρωπο που θα έχεις δίπλα σου, όταν τον βλέπεις να χαίρεσαι για την επιλογή σου, να γελάς όταν γελάει, να στεναχωριέσαι όταν στεναχωριέται, να πονάς όταν πονάει, γιατί τον αγαπάς πραγματικά. Αν όλα αυτά δεν συμβαίνουν στη σχέση που έχεις, όταν ο καιρός θα περάσει και ο πόθος που σου δίνει η σιγουριά έχει ξεθυμάνει, καθαρίζοντας τα μάτια της ψυχής σου και της καρδιάς σου, θα  αρχίσεις  να αμφισβητείς  την επιλογή σου. Θα αναρωτιέσαι και θα  ντρέπεσαι γιατί συμβιβάστηκες, νιώθοντας  δυστυχισμένος/η. Αρχίζεις να ψάχνεις αλλού την ευτυχία που θα μπορούσε να είχες, αν έπαιρνε μία διαφορετική απόφαση που δεν θα  είχε  επηρεαστεί από  τα υλικά και τα θέλω του κορμιού σου, αλλά από τα θέλω της καρδιάς σου.

Μαρίνος Ιωάννης

Λογοτέχνης

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *