Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Τα οφέλη μιας ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ είναι πολλά. Κάθε άνθρωπος πρέπει να ξέρει τουλάχιστον μία. Δεν είναι μόνο για λόγους κυριαρχίας της πολυπολιτισμικότητας, που αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας, αλλά και για λόγους υγείας. Η εκμάθηση ξένης γλώσσας, ακόμα κι όταν γίνεται πολύ μετά την ενηλικίωση, ωφελεί σημαντικά τη λειτουργία του εγκεφάλου. Επίσης, προστατεύει από την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ. Όπως δήλωσαν βέβαια οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου σε μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Annals of Neurology.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με άλλες έρευνες, οι δίγλωσσοι άνθρωποι έχουν καθυστέρηση εμφάνισης της άνοιας. Όπως είπε και ο Ιταλός σκηνοθέτης Federico Fellini, «μία διαφορετική γλώσσα, είναι μια διαφορετική οπτική της ζωής».

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ

Η ξένη γλώσσα διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες, καθώς υπάρχει η δυνατότητα ανάγνωσης ξένων άρθρων και βιβλίων, όπως και η παρακολούθηση ξένων τηλεοπτικών καναλιών. Έτσι δημιουργείται μία σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων και ο άνθρωπος μπορεί να αποκτήσει περαιτέρω γνώσεις. Εάν δεν είναι αυτό ενδιαφέρον, αφορμή μπορεί να αποτελέσει η άποψη των ξένων συντακτών ή πολιτικών σχετικά με την ελληνική γλώσσα. Ενίοτε να υπάρχουν και ποικίλα θέματα συζήτησης με την παρέα.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ

Επιπροσθέτως, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες ανέλιξης. Η αγορά εργασίας ζητάει πολύγλωσσους εργαζομένους διότι θεωρείται σημαντικό προσόν. Ο εργοδότης θα καταλάβει πως το άτομο διαθέτει προσόντα, μπορεί να μάθει εύκολα και ότι μπορεί να είναι ανοιχτόμυαλος και πολυπράγμων άνθρωπος. Στο ίδιο πλαίσιο συγκαταλέγονται και οι σπουδές στο εξωτερικό. Εάν δεν καλύπτουν κάποιον τα ελληνικά πανεπιστήμια, μπορεί να κάνει αίτηση σε κάποιο εκπαιδευτικό ινστιτούτο του εξωτερικού. Έτσι κι αλλιώς υπάρχουν πολλά που είναι αντάξια με αυτά του ελλαδικού χώρου και ίσως καλύτερα.

Η καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας, Ζωή Μιχαηλίδη, δήλωσε στο grdiscovery.com πως μία ξένη γλώσσα είναι σημαντικότατο προσόν για κάποιον, διότι του ανοίγει τους ορίζοντες στον κόσμο. Ιδίως όταν είναι ξένη γλώσσα που ομιλείται από ευρύ φάσμα λαών, όπως Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και άλλες.

«Η ξένη γλώσσα αποτελεί προσόν και δίοδο πρόσβασης στον κόσμο. Η καλή της γνώση παρέχει τη δυνατότητα της διερεύνησης, του πολιτισμού , ενός λαού συν τοις άλλοις. Ο όρος κοσμοπολίτης είναι άρρηκτα δεμένος με τις ξένες γλώσσες. Η κάθε ξένη γλώσσα, είναι ένας ολόκληρος κόσμος, που ανοίγεται μπροστά σου. Η γνώση μιας ξένης γλώσσας σου ανοίγει μεγάλους και σπουδαίους ορίζοντες, που διευκολύνουν και δίνουν φως στη ζωή», συμπλήρωσε.

Σκάναρε και ακουλούθα την έρευνα:

Μαρία Γερμαντζίδου, Δημοσιογράφος

 

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *