Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Χριστούγεννα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΟΛΙΣΜΟ

Ο δεκάλογος της επίκρισης του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό – πριν τα Χριστούγεννα – για τον γιορτινό στολισμό της πόλης.

Ας δούμε, τι του προσάπτουν οι πολίτες…

 

  1. Τα άκυρα σύμβολα

Μια βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι αρκετή για να γίνει σαφές ότι ο Δήμος έβγαλε από τις αποθήκες του οτιδήποτε αστραφτερό και φρου φρου, ακόμα και αν είναι άσχετο με το μήνυμα τον Χριστουγέννων. Ναι , για τα περιστέρια και τον αστερία αντί για αστερία μιλάμε. Στόχος ήταν να φωτιστεί η πόλη αλλά….

 

  1. Το ανάμα του δέντρου με τον Ιακωβίδη

 

Σχολιάστηκε για την επιλογή του τραγουδιστή, ο όποιος χαρακτηρίστηκε λαϊκός και ότι μονοπώλησε το μουσικό ενδιαφέρον, χωρίς να υπάρξουν εναλλακτικά ήδη μουσικής από άλλους καλλιτέχνες.

 

  1. Η κίνηση στις κεντρικές αρτηρίες

Η κίνηση που προκαλείται στην πόλη, λόγω των μόνιμα παρκαρισμένων πυροσβεστικών, που προσέχουν να μην πάρουν φωτιά τα λαμπάκια.

 

  1. Το κιτς της υπόθεσης

Ο στολισμός χαρακτηριστικέ για ακόμα μια φόρα κιτς και αποπνικτικός. Τα σπιτάκια θυμίζουν κουτιά, λένε οι θυμωμένοι πολίτες στα σοσιαλ.

 

  1. Το δέντρο

Το δέντρο είναι αληθινό, αντί για ψεύτικο που θα ήταν και πιο οικολογικό. Μετά την χρήση του θα πεταχτεί.

 

  • Ο Χριστός

Ο θρησκευόμενος πληθυσμός της πόλης κατηγόρησε τον Ζερβά για από-Χριστιανισμό. Δηλαδή, ότι ο στολισμός έχει πιο Αμερικάνικο χαρακτήρα και χάνεται το χριστιανικό μήνυμα για την γέννηση του Χρίστου.

Το αν είναι όλα αυτά υπερβολικά ή όχι θα φανεί στις δημοτικές εκλογές, που αργούν ακόμα.

Σκάναρε και δες περισσότερα

Μαρίλη Μπουφίδου, Δημοσιογράφος

 

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WordPress PopUp Plugin