Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ ΝΤΕΡΠΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ

Σαν σήμερα το 1973, γίνεται ο πιο διάσημος αγώνας στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, μεταξύ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού για το Πρωτάθλημα της Α’Εθνικής, στο Στάδιο Καραϊσκάκη.

Το παιχνίδι ήταν γενικότερα σκληρό, στο πρώτο ημίχρονο έχουν συμβεί απίστευτα πράγματα με ξύλο να πέφτει εκατέρωθεν, δύο αποβολές (Παπαδημητρίου για τον Παναθηναϊκό, Τριαντάφυλλος για τον Ολυμπιακό) με τον διαιτητή του αγώνα Λάτσιο να ικετεύει να λήξει ο αγώνας.

Στο 83ο λεπτό, ενώ ο Ολυμπιακός προηγείτο με 3-2, Ο διαιτητής Τιμολέων Λάτσιος αποβάλλει τον Αθανασόπουλο και ο Μίμης Δομάζος παίρνει την ομάδα και αποχωρεί,  ο Βασίλης Κωνσταντίνου κυνηγά τον Τάκη Συνετόπουλο σε όλο το γήπεδο. Ο αγώνας μεταδίδεται από την ΕΡΤ και βλέπει όλη η Ελλάδα το τι συμβαίνει μέσα στο γήπεδο σε μια εποχή που απαγορευόταν οποιαδήποτε παραβίαση των κάθε είδους κανονισμών.

Ο πρωταγωνιστής του «κυνηγητού» Βασίλης Κωνσταντίνου, τιμωρείται με ισόβιο αποκλεισμό από την Εθνική ομάδα και με ένα χρόνο αποκλεισμό από τους αγώνες του Παναθηναϊκού, ενώ ο έτερος πρωταγωνιστής του επεισοδίου Τάκης Συνετόπουλος, με έναν χρόνο αποκλεισμό από την Εθνική ομάδα και 4 μήνες αποκλεισμό από τους αγώνες του Ολυμπιακού.

Ο Δημήτρης Δημητρίου τιμωρείται με αποκλεισμό 6 αγωνιστικών επειδή χτύπησε τον Παρατηρητή του αγώνα, ενώ ο Μίμης Δομάζος αποβλήθηκε από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα για ενάμιση μήνα. Κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού Παττακού, απαγορεύτηκε οποιαδήποτε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα για πολύ καιρό, διότι θεωρήθηκε πως «προσεβλήθησαν τα ολυμπιακά ιδεώδη της πατρίδας».

Βίντεο του Αγώνα:

Γιώργος Μπίτζιος, Αθλητικογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *