Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΙΛΛΟΥΣΗ

Η Βασιλική Μιλλούση γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 4 Μαΐου 1984 και συγκεκριμένα στη γειτονιά του Ταύρου. Από την πολύ μικρή ηλικία των τεσσάρων χρόνων, ασχολήθηκε με την ενόργανη γυμναστική, όπου έχει διαγράψει μία λαμπρή πορεία, με δεκάδες μετάλλια και διακρίσεις στο ενεργητικό της, ενώ έχει συμμετάσχει σε 3 Ολυμπιάδες.

Σε ηλικία μόλις 16 ετών κέρδισε το εισιτήριο της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνεϋ το 2000. Αυτή όμως ήταν μόνο η 1η  της Ολυμπιάδα. Δώδεκα χρόνια αργότερα, η Βασιλική Μιλλούση, έχοντας κερδίσει πολύτιμη εμπειρία, παίρνει ξανά την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012 στο Λονδίνο. Το 2012 κατέλαβε επίσης την 1η θέση στην Παγκόσμια κατάταξη της FIG στην Δοκό Ισορροπίας και μάλιστα υπάρχει άσκηση με το όνομά της.Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, έδωσε τον τελευταίο της αγώνα και αποφάσισε να αποσυρθεί έχοντας ωστόσο γράψει ιστορία στην ενόργανη γυμναστική. Συνολικά έχει κερδίσει περισσότερα από 15 μετάλλια σε διεθνείς και ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μέσα στις επιθυμίες της, είναι να μεταδώσει τις γνώσεις της στα νέα ταλέντα αλλά και ο σχεδιασμός ρούχων.  Πριν τους Ολυμπιακούς του 2012, είχε σχεδιάσει t-shirt  που βγήκαν στην αγορά από τον ιταλικό οίκο Freddy και τα έσοδα διατέθηκαν για τις ανάγκες του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.