Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΒΕΡΟΙΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΓΗΙΝΟ ΣΗΜΕΡΑ

Η ΒΕΡΟΙΑ είναι πόλη του ελληνικού βορρά και πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας, που τοποθετείται στην καρδιά της Μακεδονίας. Η απόστασή της από τη Θεσσαλονίκη είναι αρκετά μικρή (73 χλμ). Γεγονός που την καθιστά ιδανικό προορισμό για μια σύντομη παύση από τη ρουτίνα της καθημερινότητας στην πόλη. Δεν είναι όμως ο μοναδικός λόγος για να επιλέξει κανείς να επισκεφτεί τη ΒΕΡΟΙΑ.

Πανοραμική άποψη της Βέροιας.

Η ΦΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑ

Η βορειοελλαδίτικη αυτή πόλη μόνο αδιάφορη δεν πρέπει να περνάει προς το υπόλοιπο και νοτιότερο τμήμα της χώρας, αφού διαθέτει πλούσια ιστορία, αξιοθέατα και σίγουρα φυσική ομορφιά. Γύρω της απλώνονται δάση και πεδιάδες ενώ βρέχεται από τον ποταμό Αλιάκμονα. Έτσι, η έλλειψη θάλασσας δε γίνεται καθόλου αισθητή, καθώς αναπληρώνεται από το υπόλοιπο φυσικό της κάλλος, παράλληλα με τις πάρα πολλές πηγές νερού που διαθέτει. Να είστε λοιπόν έτοιμοι για μια πραγματική πηγή οξυγόνου και φρεσκάδας.

Χαρακτηριστικό της Βέροιας είναι οι πολλές δημόσιες βρύσες της.

Εδώ μπορείτε να ακούσετε την ανάγνωση του άρθρου

ΒΕΡΟΙΑ, ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

Μπορεί να αποπνέει έναν αέρα σύγχρονο, όμως, έχει τις ρίζες της βαθιά μέσα στον χρόνο. Οι βυζαντινές της καταβολές την περιβάλλουν αυτομάτως με μια αίγλη, που σίγουρα μαγνητίζει. Διαθέτει πληθώρα από βυζαντινά μνημεία, όπως εκκλησίες αλλά και το βυζαντινό της μουσείο. Γενικά, εάν είστε λάτρεις σπουδαίας πολιτισμικής κληρονομιάς, δε θα ξέρετε ποιο μνημείο να πρωτο-επισκεφτείτε. Επίσης, ο δήμος επεδίωξε να γεφυρώσει το χθες με το σήμερα δημιουργώντας το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Βέροιας, το οποίο στεγάζει πολλαπλές πολιτιστικές δράσεις.

Στο εσωτερικό του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Βέροιας.

Η ΒΕΡΟΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΠΑΡΚΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Στο εσωτερικό της υπάρχουν δεκάδες πάρκα αναψυχής, στα οποία ντόπιοι και μη έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την ορεινή θέα που βρίσκεται γύρω από την πόλη. Μπορείτε να πάρετε τον καφέ σας, την παρέα σας και να καθίσετε σε ένα από τα παγκάκια που θα βρείτε. Αν σηκώσετε ψηλά το βλέμμα σας, θα δείτε πελώρια δέντρα να απλώνονται, δημιουργώντας μια σκιά, που το καλοκαίρι φαντάζει πολύτιμη.

Πάρκο στην πόλη της Βέροιας.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

Δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι είναι το μέρος όπου ο Απόστολος Παύλος κήρυξε τον Χριστιανισμό, γεγονός που καθιστά την πόλη παγκόσμιο προσκύνημα του Χιστιανισμού. Μάλιστα, ο Ιούνιος είναι ο μήνας που αφιερώνεται στη μνήμη του Αποστόλου Παύλου, με την τέλεση εκδηλώσεων, που συλλήβδην ονομάζονται Παύλεια. Αυτές οι λατρευτικές εκδηλώσεις κορυφώνονται στις 29 Ιουνίου μέσα από τον υπαίθριο διορθόδοξο εσπερινό στο Βήμα του Αποστόλου.

Το Βήμα του Αποστόλου Παύλου στη Βέροια.

Σκάναρε και ακολούθησε την έρευνα:

Λέξεις: Εύη Κουρίδου

Φωτογραφίες: Αρχείο του GRDiscovery

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *