Από τότε που οι γυναίκες (δικαίως) κέρδισαν μια θέση στον αθλητισμό, έχουν ακουστεί διάφορες απόψεις για το σώμα τους. Μερίδα του αντρικού πληθυσμού αντέδρασε, θεωρώντας ότι το γυμνασμένο σώμα στις γυναίκες δεν είναι θελκτικό. Επομένως, πιστεύουν πως η ενασχόληση τους με τη γυμναστική τους κάνει κακό. Το άθλημα που φτιάχνει το πιο γυμνασμένο σώμα, είναι τα βάρη. Οι περισσότεροι από αυτούς, τονίζουν ότι τα βάρη κάνουν το μεγαλύτερο κακό στις γυναίκες, λόγω του καλού σώματος που δημιουργεί.
Το σώμα είτε αντρικό είτε γυναικείο, επηρεάζεται από την γυμναστική. Τα βάρη κάνουν πιο μυώδης όλο το κορμί. Είναι επιλογή του κάθε ανθρώπου το αν θέλει να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο άθλημα. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να σε αποτρέψει από αυτό που θέλεις να κάνεις, ειδικά όταν μιλάμε για θέμα υγείας. Μην ξεχνάμε, ο αθλητισμός είναι πάνω από όλα υγεία. Δεν μπορούμε να πάρουμε θέση στο πως επιθυμεί ο καθένας, να διατηρήσει την υγεία του.
Τα βάρη όπως προαναφέρθηκε, είναι ένα άθλημα που γυμνάζει όλο το κορμί. Αυτό σημαίνει ότι είναι μια πολύ καλή γυμναστική. Κρατάει το σώμα σε πολύ καλή κατάσταση, δίνοντας σου παραπάνω δύναμη.
Πρέπει όμως ,όπως σε όλες τις περιπτώσεις, να δούμε και την άλλη πλευρά. Να βρούμε τι είναι αυτό δηλαδή, που κάνει κάποιον να πει ότι κάνει κακό. Σε ένα ποσοστό του αντρικού πληθυσμού, δεν αρέσει να βλέπει ένα τόσο γυμνασμένο σώμα από μία γυναίκα. Όταν αναφερόμαστε στο σώμα, εννοούμε από την μέση και πάνω. Το να μην σου αρέσει κάτι, είναι δεκτό και κατανοητό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι κακό.
Αυτό το βλέπουμε πάρα πολύ έντονα στα βάρη, σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο άθλημα. Πιο δύσκολα θα δούμε κάποιον αντίστοιχο να κάνει παρόμοια παράπονα για το γυναικείο ποδόσφαιρο. Αντιθέτως, πολλοί θεωρούν ελκυστικό να ξέρει μια γυναίκα καλό ποδόσφαιρο. Αυτό επειδή έχει ένα ωραίο σώμα, αλλά όχι μυώδης το οποίο να μην τους αρέσει.
Συνοψίζοντας, το να μην αρέσει σε κάποιον ένα γυμνασμένο γυναικείο σώμα, είναι κάτι κατανοητό. Το να θεωρείται κακό προς τον γυναικείο πληθυσμό όμως, είναι κάτι άσχημο και καθόλου σωστό σαν σκέψη. Πρέπει να καταλάβουμε την διαφορά των δυο εννοιών.
Σκάναρε και δες περισσότερα
Δημήτρης Κωνσταντάκης, Αθλητικογράφος