Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
χλωροφύλλη

Η ΧΛΩΡΟΦΥΛΛΗ ΚΑΙ Η ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΗ: ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΕΣ;

Η χλωροφύλλη και η αιμοσφαιρίνη είναι οι δύο βασικοί «χυμοί» της χλωρίδας και της πανίδας. Η αιμοσφαιρίνη σε έναν ζωντανό οργανισμό της πανίδας επιτελεί διάφορες λειτουργίες όπως η μεταφορά θρεπτικών ουσιών και πολλών άλλων λειτουργιών, ώστε ο οργανισμός να βρίσκετε εν ζωή και να αναπτυχθεί ομαλός και φυσιολογικός, τον ίδιο ακριβώς ρόλο έχει και η χλωροφύλλη στην χλωρίδα, την μεταφορά θρεπτικών ουσιών σε ένα ζωντανό φυτικό οργανισμό.

Η χλωροφύλλη και η αιμοσφαιρίνη είναι πανομοιότυπες οργανικές ενώσεις και διαφέρουν μόνο σε ένα άτομο στο
κέντρο τους. Αιμοσφαιρίνη έχει ένα άτομο σιδήρου ακριβώς στο κέντρο της και η χλωροφύλλη αντιστοίχως έχει ένα άτομο μαγνησίου επίσης στο κέντρο της!

Αξιοσημείωτο το πόσο πανομοιότυπες είναι η χλωροφύλλη και η αιμοσφαιρίνη, όχι μόνον στην μορφή τους αλλά και στην λειτουργία τους, στην μεταφορά ουσιών, στην ζωή και στην ανάπτυξη της χλωρίδας και της πανίδας αντιστοίχως.

χλωροφύλλη

Παρατηρώντας την φύση διαπιστώνουμε ότι όπου υπάρχει σίδηρος υπάρχει και μαγγάνιο και αντιστρόφως, λόγω του ότι στην φύση και εντός των ανώτερων ζωντανών οργανισμών γίνονται ΨΥΧΡΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΣΤΟΙΧΕΙΩΣΕΙΣ. Ιστορικά το μαγγάνιο ονομάστηκε έτσι από τον πυρολουσίτη και άλλα μαύρα ορυκτά από τη Μαγνησία της Ελλάδας, που επίσης έδωσε την ονομασία τους στο μαγνήσιο και στο μαγνήτη.

Ανώτεροι ζωικοί οργανισμοί είναι αυτοί που διαθέτουν διάφορα συστήματα (π.χ. μυϊκό, αναπνευστικό) επομένως
ο ανθρώπινος οργανισμός ανήκει στους ανώτερους
οργανισμούς και μπορεί να μεταστοιχειώνει, δηλαδή την
μεταβολή ενός χημικού στοιχείου σε άλλο!

Όταν γίνεται η χρήση μαγγανίου ως πρόσθετο διατροφής το οποίο δεν είναι φάρμακο, δεν έχει παρενέργειες , ούτε υπερδοσολογία, παρατηρείτε μια αύξηση του αιματοκρίτη κατά 15 μονάδες περίπου τον μήνα, αντίθετα όταν γίνεται χρήση σιδήρου ως πρόσθετο διατροφής εκεί υπάρχουν παρενέργειες, πχ δυσκοιλιότητα.

Παρόλα αυτά οι Ιατροί προτείνουν χρήση σιδήρου για την αύξηση του αιματοκρίτη, ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να προτείνουν την χρήση μαγγανίου, δηλαδή την πόση χλωροφύλλης. Η χλωροφύλλη έχει φυσικές αντισηπτικές ιδιότητες καθώς δεν περνά αρρώστιες σε ασθενή, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η χλωροφύλλη σε υγρή μορφή όταν μεταγγίζεται σε άνθρωπο γίνεται αμέσως αίμα, λόγο της ψυχρής πυρηνικής μεταστοιχείωσης, «η μετατροπή της χλωροφύλλης σε αιμοσφαιρίνη».

Εδώ τα συμφέροντα είναι τεράστια και η φθηνή χλωροφύλλη δεν αφήνει κέρδος!!! Σκεφτείτε την απίστευτη ευκολία όπου θα είχαν τα νοσοκομεία… και πόσα άλλα... Χλωροφύλλη μπορούμε να παράξουμε παίρνοντας χυμό από τα φύλλα πράσινων λαχανικών όπως για παράδειγμα μπρόκολο, σπανάκι, καθώς επίσης και από τον χυμό σιταριού.

Από την φύση του ο ανθρώπινος οργανισμός είναι αλκαλικός και τείνει να καταλήγει όξινος , λόγο τον κακών συνηθειών του… την «τοξική ζωή». Μία από αυτές; Την ασύστολη βρώση κρεάτων και γάλακτος. Έτσι λοιπόν η πόση χλωροφύλλης είναι ιδανική και χωρίς παρενέργειες να συμβάλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας.
Εις υγείαν λοιπόν!

*Από το περιοδικό Rewild, Οκτώβριος 2022.

Σκάναρε και δες περισσότερα

Βιττόριο Χατζηαντωνίου, Αρθρογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *