Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Όταν αισθάνεσαι λυπημένος, χόρεψε!

Ποια η σημασία και η αξία του χορού στην συναισθηματική μας υγεία?

Πόσο έξυπνος και σοφός είναι ο λαός μας, που μέσω του Ζορμπά, έχει καταξιωθεί στο συλλογικό ασυνείδητο ως την ράτσα εκείνη, που μέσω του χορού διαχειρίζεται λύπες, στεναχώριες, συμφορές, αλλά και τις χαρές της ζωής?

Η Χοροθεραπεία είναι ένα μοντέρνο και εξαιρετικά αποτελεσματικό θεραπευτικό σύστημα, που οι ρίζες του ταξιδεύουν μακριά στο χρόνο, στις εποχές και τις κοινωνίες που οι άνθρωποι είχαν επαφή με το σώμα τους και την φύση.

Στην σύγχρονη εποχή από την παιδική ηλικία, έχει δοθεί έμφαση στην νοητική λειτουργία και ανάπτυξη, με αποτέλεσμα την διατάραξη της ισορροπίας του τρίπτυχου της ύπαρξης, Σώμα – Νους – Ψυχή.

Έτσι παρατηρείται στους περισσότερους από μας, να μην υπάρχει ουσιαστική σύνδεση με το σώμα και την αντίληψη των σωματικών ποιοτήτων και δυνατότητων. Παρά μόνο μια σχέση επίκρισης και απόρριψης για την ανεπάρκειά μας, σε σχέση με την εικόνα που παρουσιάζουμε, στα πλαίσια της κοινωνικής αποδοχής και ένταξης.

Δημιουργείται με αυτό τον τρόπο ένας επίπονος και ατέρμονος αγώνας βελτίωσης του, με την απουσία του βασικού συστατικού, που είναι η αποδοχή και η αγάπη. Σε αυτή την περίπτωση, ιδανικά επεμβαίνει ο χορός και με το μαγικό του ραβδάκι την μουσική, δημιουργεί τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες εκείνες που απελευθερώνεται το σώμα και ο νους, ώστε να επιτρέψει την ψυχή να εκδηλωθεί, να εκφραστεί, να εκτονωθεί και να ισορροπήσει.

Συγχρόνως όμως μέσα από την κίνηση, την δράση και την απελευθέρωση που προκύπτει, δημιουργείται αυτόματα το βίωμα, η εμπειρία και η ανάμνηση νέων συνθηκών, νέων συνάψεων, που καθιστούν κεκτημένα, την βελτίωση της φυσικής κατάστασης σε ήπιους και ευχάριστους τρόπους, την ζωτικότητα, τη χαρά, την ευφορία την ευδαιμονία!!

Δαβλάρα Βασιλική

Σύμβουλος Πνευματικής Ανάπτυξης

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *