Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Στο πέρασμα της ιστορίας του ποδοσφαίρου υπάρχουν ομάδες που δεν είχαν πάντα την οικονομική άνεση ή έστω τις διασυνδέσεις ώστε να μπορούν να έχουν αυτό που πραγματικά επιθυμούν, είτε πρόκειται για παίκτες ή ακόμα και για προπονητές. Μία τέτοια κατάσταση βίωνε η Arsenal το 1925.

Υπήρχε μεγάλη ανάγκη απόκτησης προπονητή, σε σημείο που ο πρόεδρος της ομάδας, Sir Henry Norris ( ιδιοκτήτης και της Fulham ) έφτασε στο απελπιστικό σημείο να βάλει αγγελία στην εφημερίδα ” Athletic News ” , όπου και ζητούσε προπονητή.

Ο πρόεδρος της Arsenal εκείνη την εποχή, Sir Henry Norris

Στις 11 Μαΐου τ0υ 1925, οι αναγνώστες της συγκεκριμένης εφημερίδας διάβασαν με έκπληξη την παρακάτω αγγελία :

« Η Arsenal είναι ανοικτή να δεχθεί αιτήσεις για τη θέση του προπονητή. Πρέπει να είναι έμπειρος και να διαθέτει υψηλότατα προσόντα για τη θέση, τόσο σε ικανότητα όσο και σε χαρακτήρα. Εξαιρούνται εκείνοι που έχουν δυνατότητα να χτίσουν μία καλή ομάδα μόνο με την καταβολή μεγάλων και εξωφρενικών ποσών για μεταγραφές. Οι αιτήσεις (θα είναι αυστηρά εμπιστευτικές) που θα αναφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του προσδοκώμενου μισθού, να γίνονται γραπτώς στον πρόεδρο, στον αριθμό 24 της οδού Σιν Ρόουντ, στο Ρίτσμοντ του Σάρεϊ ».

Η αγγελία σε εφημερίδα

Τελικά, ο εκλεκτός ήταν ο Herbert Chapman, ο οποίος είχε περάσει ήδη από τους πάγκους των Northampton Town, Leeds City και Huddersfield Town.

Κατά την θητεία του στην ομάδα, οι κανονιέρηδες κατέκτησαν τα πρώτα δύο πρωταθλήματα τους ( 1931, 1933 ) , όπως και το παρθενικό τους Κύπελλο (1930).

Βασίλης Λαζάρου, Αθλητικογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WordPress PopUp Plugin