Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΙΣΠΑΝΟΣ

Ο Ντιέγκο ντα Σίλβα Κόστα γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 1988 είναι Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως επιθετικός στην Ατλέτικο Μαδρίτης και στην εθνική Ισπανίας.

Ο Κόστα γεννήθηκε στη Βραζιλία και πολιτογραφήθηκε ως Ισπανός μετά από εφτά χρόνια δράσης στο ισπανικό πρωτάθλημα. Παρά το γεγονός ότι αναγνωρίστηκε ως ταλαντούχος επιθετικός, ο Κόστα έλαβε κριτική για αντιαθλητική συμπεριφορά κατά των αντιπάλων του.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη Μπράγκα και στην ΦΚ Πεναφιέλ στην Πορτογαλία και μετεγράφη στην Ατλέτικο Μαδρίτης το 2007. Δόθηκε ως δανεικός στη Μπράγκα, στη Θέλτα Βίγο και στην Αλμπαθέτε Μπαλομπιέ, ενώ το 2009 μετεγράφη στην Ρεάλ Βαγιαδολίδ. Την επόμενη χρονιά επέστρεψε στην Ατλέτικο Μαδρίτης και έπαιζε βασικό ρόλο στην επιθετική γραμμή της ομάδας, πετυχαίνοντας 27 τέρματα στο πρωτάθλημα Ισπανίας 2013-14 που κατέκτησε η Ατλέτικο. Το 2014  πηρε μεταγραφή  στην Τσέλσι για το ποσό των 32 εκατομμυρίων λιρών. Πέτυχε 21 τέρματα στην πρώτη του χρονιά στην Αγγλία, κερδίζοντας την Πρέμιερ Λιγκ και το Λιγκ Καπ.

 

Ως διεθνής, ο Κόστα εκπροσώπησε την εθνική Βραζιλίας το 2013, αλλά αργότερα αποφάσισε να αγωνιστεί για την Ισπανία, καθώς έλαβε ισπανική υπηκοότητα τον Σεπτέμβριο του 2013. Έκανε το ντεμπούτο του για την εθνική Ισπανίας τον Μάρτιο του 2014 και συμπεριελήφθη στη σύνθεση της εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014.

Γιώργος Μπίτζιος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *