Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο Amazing Dio (Διονύσης Γουλίμης) γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1971. Σε ηλικία 5 χρόνων βρέθηκε να ζει στον Καναδά. Γύρισε στην Ελλάδα στην ηλικία των 11.

Σπούδασε Computer Science στο Mediterranean College, έκανε το μεταπτυχιακό του σε 3d Animation / 3d modelling, σπούδασε μουσική και είναι επαγγελματίας μουσικός (πιανίστας) από την ηλικία των δεκατεσσάρων.

Έχει ασχοληθεί και αναπτύξει πολλές online υπηρεσίες και ηλεκτρονικά καταστήματα (playingcards.gr, magika.gr, rentapad.gr, illusionevents.gr). Ως ταχυδακτυλουργός έγινε ευρύτερα γνωστός κυρίως μέσα από τη συνύπαρξή του – επί σκηνής – με την Πέμη Ζούνη και τη συνεργασία του με το El Convento Del Arte για 3 επιτυχημένες σεζόν. Έχει κάνει την εκμάθηση και επιμέλεια μαγικών για αρκετές θεατρικές παραστάσεις μεταξύ των οποίων και του Μάρκου Σεφερλή «Ο Μάγος του Ροζ» και τελευταία του Χάρη Ρώμα «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» αλλά και την επιμέλεια σε μαγικά κόλπα του videoclip «Πετάω» της Μαρίζας Ρίζου και του Πάνου Μουζουράκη.  Σπούδασε την τέχνη της ταχυδακτυλουργίας παρακολουθώντας σεμινάρια στο Blackpool της Αγγλίας από τους σημαντικότερους σύγχρονους μάγους. Είναι μέλος της μαγικής κοινότητας στην Ελλάδα, της διεθνούς αδελφότητας μάγων (IBM), του Συλλόγου Ταχυδακτυλουργών Ελλάδος και του μεγαλύτερου συλλόγου μάγων στον κόσμο (International Magicians Society).  Επίσης, είναι μέλος μιας ομάδας που τις παραστάσεις τους έχουν δει εκατοντάδες κόσμου στο Γυάλινο Θέατρο, στο Χυτήριο και στο El Convento Del Arte.

Το 2014 αποφάσισε να ακολουθήσει σόλο καριέρα παρουσιάζοντας τις παραστάσεις «Mind Games» μετά από παρότρυνση και καθοδήγηση της Πέμης Ζούνη.

Ο Amazing Dio έχει αναπτύξει το μοναδικό του στιλ συνδυάζοντας την κλασική τέχνη της υποβολής, χρησιμοποιεί τις πέντε του αισθήσεις με τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργεί την ψευδαίσθηση μιας έκτης αίσθησης, αναμειγνύοντας τεχνικές αποπροσανατολισμού και γνώσεις ψυχολογίας μαζί με την ικανότητά του να «διαβάζει» τη γλώσσα του σώματος και να επηρεάζει τη σκέψη του άλλου μέσω της υποβολής.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις μαγείας, ενώ έχει εμφανιστεί και σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές. Η προσωπική του παράσταση «Mind Games» έχει παρουσιαστεί για 5 σεζόν σε συμβατικούς θεατρικούς χώρους της Αθήνας.  Μια παράσταση που έχει φιλοξενηθεί μέχρι σήμερα σε El Convento del Arte, Passport, Kremlino, Gazarte, Chytirio, Faust, TEDx Πανεπιστημίου Πειραιά, καθώς και στο Athens Science Festival και έχει συνεργαστεί και με το Πανεπιστήμιο Κρήτης (τμήμα κβαντικής τεχνολογίας), παρουσιάζοντας τις «Βραδιές Σύγχρονης Φυσικής Μαγείας». Από το 2014 τα «Mind Games» έχουν παρουσιαστεί στα μεγαλύτερα εταιρικά event της Ελλάδας.

Το 2017 οι Amazing Dio & Elina ήταν το μαγικό ζευγάρι που κατάφερε να φτάσει μέχρι τους ημιτελικούς του «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο» παρουσιάζοντας την τηλεπαθητική τους επικοινωνία για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση. Το 2018 ο Amazing Dio φτάνει για δεύτερη φορά στους ημιτελικούς του «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο».

Φέτος στο κανάλι του στο YouΤube ανέπτυξε την σειρά «Mind Lab» παρουσιάζοντας θεωρίες συνωμοσίας, με το πιο πρόσφατο του βίντεο «Κορονοϊός – η θλιβερή αλήθεια που δεν παρατήρησες» να κάνει πάνω από 1,5 εκατομμυρια views.

Έχει 3 παιδιά, τον Φοίβο, τον Αλέξη και τον Πέτρο. Καθημερινά μπορείτε να τον βρείτε στο κατάστημα του Streetmagic στο Μαρούσι και στον ελεύθερο του χρόνο παίζει πιάνο, ακούει μουσική, ταξιδεύει και διαβάζει βιβλία.