Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Στο παρόν άρθρο θα συνεχίσουμε και θα δούμε μερικά ακόμα από τα πιο παράξενα αθλήματα στον κόσμο. Μετά το sepak takraw, το quiditch και το tuna tossing, ακολουθούν ακόμα πιο περίεργα και αστεία παιχνίδια και δραστηριότητες.

CHESS BOXING

Το συγκεκριμένο σπορ είναι μία μίξη σκάκι και πυγμαχίας, όπως δηλώνει το όνομα του. Οι διαγωνιζόμενοι παίζουν έντεκα γύρους εναλλάξ για τρία λεπτά. Σίγουρα ακούγεται αστείο και παράξενο αλλά κάποιος χρειάζεται τρομερή νοητική και φυσική κατάσταση. Αυτό το άθλημα έχει αρκετούς οπαδούς σε Γερμανία, Ινδία, Ρωσία και Ηνωμένο Βασίλειο.

HOTDOG EATING CONTEST

Σίγουρα ένα παιχνίδι για μεγάλα στομάχια και δυνατή κάτω γνάθο. Οι κανόνες είναι απλοί. Φάε όσα περισσότερα hotdog μπορείς σε διάστημα δέκα λεπτών. Το παιχνίδι αυτό ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα από τοπικά πανηγύρια. Έχει τρομακτική απήχηση στον κόσμο και ο μεγαλύτερος διαγωνισμός είναι το Nathan’s hotdog eating contest, που γίνεται κάθε 4η Ιουλίου, την εθνική επέτειο της Αμερικής. Το συγκεκριμένο σπορ έχει δημιουργήσει μία τεράστια βιομηχανία και είναι διαδεδομένο στον Καναδά και την Ιαπωνία.

WIFE CARRYING

Μπορεί αυτή η δραστηριότητα να ακούγεται σαν να υπάρχει μόνο σε κάποια περίεργη Ευρωπαϊκή χώρα αλλά αυτό είναι μακριά από την αλήθεια. Η συγκεκριμένη κούρσα έχει για κάποιο περίεργο λόγο, παγκόσμια φήμη και φανατικούς οπαδούς. Το παιχνίδι έχει τις ρίζες του στην Φινλανδία, όπου παλαιότερα ήταν σύνηθες φαινόμενο η απαγωγή  γυναικών από νεαρούς άλλων χωριών. Φυσικά, τις έβαζαν στην πλάτη τους και έτρεχαν γρήγορα για να μην γίνουν αντιληπτοί. Τουλάχιστον τις περισσότερες φορές τις παντρεύονταν. Ο νικητής του αγώνα είναι ο άνδρας που θα μεταφέρει την γυναίκα μέσα από εμπόδια συνήθως, στο τέλος της κούρσας, έχοντας τον καλύτερο χρόνο. Το World Wife Carrying Championship περιλαμβάνει ομάδες από χώρες όπως οι Αυστραλία, Γερμανία, Αγγλία, Εσθονία, Ηνωμένες Πολιτείες και Ιρλανδία. Το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα είναι της Αμερικής, μιας και για να προκριθείς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, πρώτα πρέπει να πάρεις τον τίτλο της πολιτείας.

 

Βασίλης Λαζάρου, Αθλητικογράφος

 

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *