ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ…

Πιστεύω γιατί υπάρχουν επίσημα θεωρήματα για την ύπαρξη των εξωγήινων πολιτισμών.

Η ανθρωπότητα αξιώνει την εξωγήινη νοήμονα ζωή ως σύνηθες φαινόμενο στο σύμπαν, μέσα από τα θεωρήματα και τις εξισώσεις της. Η εξίσωση του Ντρέηκ είναι μια φυσική εξίσωση 7 μεταβλητών που χρησιμοποιείται ως μέσο εκτίμησης για τον αριθμό των πιθανών εξωγήινων πολιτισμών στον Γαλαξία, ενώ η ανάπτυξη της αποτελεί χρονικό ορόσημο της αστροβιολογίας. Σχετικές με την εξίσωση του Ντρέηκ ως εργαλεία εξερεύνησης ύπαρξης εξωγήινων πολιτισμών, είναι και η κλίμακα Καρντάσεφ (Kardashev scale) καθώς και η σφαίρα Ντάυσον. Η κλίμακα Καρντάσεφ αποτελεί ένα σύστημα ταξινόμησης πολιτισμών ανάλογα με το ποσό της ενέργειας που παράγει και καταναλώνει, καθώς υποθέτει πως οι προηγμένοι πολιτισμοί θα έχουν και πολύ πιο αυξημένες απαιτήσεις σε ενέργεια. Η σφαίρα Ντάυσον (Dyson sphere) περιγράφει έναν τρόπο με τον οποίο ένας πολιτισμός θα μπορούσε να αντλεί ενέργεια απευθείας από το άστρο του χτίζοντας μια σφαίρα γύρω από αυτό η οποία θα λειτουργούσε ως συσσωρευτής της ενέργειας του άστρου. Τέλος υπάρχει και το παράδοξο του Φέρμι, που αναρρωτιέται γιατί δεν έχουμε ακόμα επίσημη επαφή με εξωγήινους και δίνει τα παρακάτω συμπεράσματα: ή οι νοήμονες εξωγήινοι πολιτισμοί είναι εξαιρετικά σπάνιοι, ή οι τεράστιες αποστάσεις εντός του σύμπαντος αποτελούν εξαιρετικά μεγάλο εμπόδιο στις επαφές μεταξύ πολιτισμών διαφόρων πλανητών, ή ότι δεν υπάρχουν άλλοι νοήμονες πολιτισμοί (είμαστε οι πρώτοι) έως το ότι είναι ήδη στην Γη αλλά περνούν απαρατήρητοι.

Πιστεύω γιατί η ίδια η NASA ψάχνει για εξωγήινους πολιτισμούς.

H πίστη των επιστημόνων της NASA για την ύπαρξη νοήμον εξωγήινων πολιτισμών, τους οδήγησε στη δημιουργία επίγραφων μηνυμάτων που τοποθέτησαν σε 4εις διαστημικούς ταξιδιώτες που μετά το πέραν των αποστολών τους θα οδηγούνταν έξω από το Ηλιακό Σύστημα. Το Πάιονηρ 10 που εκτοξεύθηκε το 1972 και το Πάιονηρ 11 που εκτοξεύθηκε ένα χρόνο αργότερα μεταφέρουν ένα ειρηνικό μήνυμα πάνω στην περίφημη ‘’Χρυσή Πινακίδα’’ τους, ενώ το Voyager 1 που εκτοξεύθηκε το 1977 και το Voyager 2 που εκτοξεύθηκε ένα μήνα μετά μεταφέρουν την ταυτότητα της ανθρωπότητας όπως αυτή αποτυπώθηκε σε έναν χρυσό δίσκο επικαλυμμένο με χαλκό που περιέχει τα δεδομένα 115 φωτογραφιών, διάφορους φυσικούς ήχους, εικόνες ενός άντρα, μίας γυναίκας, του Ηλιακού Συστήματος, και έναν χαιρετισμό σε 55 γήινες γλώσσες. Εκτός αυτών, το πρόγραμμα SETI από το 1978 χρησιμοποιεί τα γήινα τηλεσκόπια για την εύρεση αλλά και την αποστολή ραδιοσημάτων σε εξωγήινους κόσμους, ενώ 3 διαστημικά τηλεσκόπια (το Hubble, το Kepler και το Tess) από το 1990 έως σήμερα, έχουν στρατολογηθεί στην έρευνα εύρεσης εξω-γαίων που φιλοξενούν ζωή στη γαλαξιακή μας γειτονιά.

Πιστεύω γιατί υπάρχουν σημάδια εξωγήινων επισκεπτών στην αρχαιότητα.

Από το τέλος της εποχής των δεινοσαύρων, την αρχαία Αίγυπτο, το Μεσαίωνα, μέχρι τα χρόνια της Αναγέννησης, καταγράφονται περιστατικά που ομοιάζουν σε μεγάλο βαθμό με τις μαζικές θεάσεις Α.Τ.Ι.Α/UFOs και τις στενές επαφές του σήμερα. Έτσι θεωρείται επιβεβλημένη η αναζήτηση αποδείξεων ότι ευφυείς μορφές ζωής από άλλους πλανήτες επηρέασαν την πορεία της ιστορίας και την ανάπτυξη του ανθρώπου, με έρευνες που δίνουν ιστορικό βάθος σε ερωτήματα, εικασίες, προκλητικές διαμάχες και θεωρίες που καταγράφουν ότι τα θεϊκά όντα που αναφέρονται σε όλες τις θρησκείες του κόσμου δεν ήταν παρά επισκέπτες από το Διάστημα, όπως και οι αναφορές περί θεϊκών σημαδιών δεν ήταν απλά φυσικά φαινόμενα αλλά τα διαστημόπλοια αυτών των ουράνιων επισκεπτών! Παράξενα ανθρωποειδή σε τοιχογραφίες 30.000 ετών, ο πάπυρος του Τούλι, κείμενα του Διογένη του Λαέρτιου, η ”Θεογονία” του Ησίοδου, τα ”Αιγυπτιακά” του Μανέθωνα, το ”Ιστορίας απόδειξης βιβλίο β΄” του Ηρόδοτου, κ.α., εμπεριέχουν ενδείξεις εξωγήινης επισκεψιμότητας, που για πολλούς ερευνητές καθίσταται επιβεβλημένο πως η ιστορία πρέπει να ξαναγραφτεί….

Πιστεύω γιατί γίνεται πια ορθός έλεγχος των περιστατικών που καταγράφονται.

Πλέον, οι σύγχρονες ομάδες καταγραφών UFOs αποφεύγουμε τις αυθαιρεσίες ακολουθώντας διεθνείς κανόνες ελέγχου που διαχωρίζουν δεκάδες καταγραφές ως ανεξήγητες και πιθανότατα ως εξωγήινες. Και αυτό το επιτυγχάνουμε ανοίγοντας επικοινωνία με τους μάρτυρες (έλεγχος προφίλ), φιλτράροντας τις φωτογραφίες που μας στέλνονται για γραφιστικές παρεμβάσεις ή για φωτογραφικά τρικ (σφάλματα του φακού, ίχνη υγρασίας στην ατμόσφαιρα, πουλιά και έντομα υπό γωνία) και απορρίπτοντας περιστατικά που μας παραπέμπουν σε φυσικά φαινόμενα, σε ασκήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, στις ορατές διελεύσεις του διαστημικού σταθμού πάνω από τη χώρα, σε δορυφόρους που κινούνται σε τροχιές τόξου, στους τυχαίους μετεωρίτες που έχουν συγκεκριμένες συμπεριφορές και εικόνες, στους κομήτες, στις μέγιστες Αποχές ή στις απλές διελεύσεις των Ηλιακών πλανητών, στις προβλεπόμενες συμπεριφορές των επιβατικών ή πολεμικών αεροσκαφών ή τις εμβέλειες των ιπτάμενων τηλεκατευθυνόμενων μηχανών (drones) και στις περιόδους των πεφταστεριών (δηλαδή αποκλείοντας τα περιστατικά με τις πορείες και τις διάρκειες των πτώσεων των Τεταρτίδων κάθε 1-3 Ιανουαρίου, των Λυρίδων κάθε 21-22 Απριλίου, των Ήτα Υδροχοΐδων κάθε 4-5 Μαΐου, των Περσείδων κάθε 9-14 Αυγούστου, των Δρακοντίδων κάθε 8-10 Οκτωβρίου, των Ωριωνίδων κάθε 15-30 Οκτωβρίου, των Λεοντίδων κάθε 10-20 Νοεμβρίου και των Διδιμίδων κάθε 12-14 Δεκεμβρίου).