Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Thomas Jefferson Beale

Ο ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ BEALE ΚΑΙ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ

Ο αλγόριθμος κρυπτογράφησης Beale, αποτελεί ένα διαχρονικό μυστήριο, καθώς μέχρι τώρα κανείς δεν κατάφερε να τον αποκρυπτογραφήσει. Ο Beale περιλαμβάνει 3 κρυπτογραφημένα κείμενα που αποκαλύπτουν την τοποθεσία ενός από τους μεγαλύτερους κρυμμένους θησαυρούς στην ιστορία των ΗΠΑ. Χιλιάδες λίρες από χρυσό, ασήμι και κοσμήματα. Η ύπαρξη του θησαυρού εντοπίστηκε από τον Thomas Jefferson Beale το 1818 στο Κολοράντο.

ο μέγεθος του θησαυρού συνολικής σημερινής αξίας 35.360.000 ευρώ περιγράφεται στο δεύτερο κείμενο: 1.090 κιλά χρυσός αξίας 34.300.000 ευρώ, 1.900 κιλά ασήμι αξίας 910.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 150.000 ευρώ. Από τα τρία κρυπτογραφημένα κείμενα, μόνο το δεύτερο αποκωδικοποιήθηκε.

Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ ήταν το κλειδί για να γίνει η αποκρυπτογράφηση. Το αποκρυπτογραφημένο κείμενο αποκαλύπτει την τοποθεσία όπου θάφτηκε ο θησαυρός: το Bedford County της Βιρτζίνια, αλλά η ακριβής θέση του είναι κωδικοποιημένη στα άλλα κείμενα. Μέχρι σήμερα, κυνηγοί θησαυρών αναζητούν το θησαυρό στην περιοχή.

*Από το 9ο περιοδικό Rewild, Μάιος 2022, της Υπεύθυνης του Εκδοτικού Οίκου GRD Books, Σουζάνας Μπάκας

 

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.