ΟΡΟΛΟΓΙΑ

Ορολογία είναι η επιστήμη που μελετά τις έννοιες και τις κατασημάνσεις τους και τη δομή, το σχηματισμό, την ανάπτυξη, τη χρήση και τη διαχείριση ορολογιών σε διάφορα θεματικά πεδία. Στο θεματικό πεδίο της ουφολογίας αυτές είναι οι λέξεις και τα γεωγραφικά σημεία που πρέπει να επισημανθούν στον αναγνώστη για να γίνονται κατανοητές οι συντομευμένες αντιστοιχίες και έννοιες των παραγράφων που θα αναγνώσουν στα σχετικά άρθρα του συγκεκριμένου πεδίου:

Α.Τ.Ι.Α. – Α.Τ.Υ.Α. – ΑγρογλυφικόΑκενατόνΑllan Hills 84001Animal Mutilations – Αncient Aliens  ΑννουνάκιΑπάντηση του μηνύματος του AreciboArecibo messageΑρκτουριανοίΆστραςΑστρική προβολή  Αugsburger Wunderzeichenbuch  ΑvrocarΒιμάναςΒlack NightΒlue BookΓκρίζοι  Γονίδιο SRGAP2Γραμμές Νάζκα Δορυφόρος ΕυρώπηΕBEs – Element 115 – EMF 3-AXIS – ΕμφυτεύματαΕξωγαίεςΕξωπλανήτεςΕξωγήινες απαγωγές – Εξωγήινα ανιχνευτικά – Εξωγήινα εμφυτεύματαΕπαφικοί – Ερπετόμορφοι – Ζeta Reticuli – Ζώνη Ωρίωνα – Hangar 18 – Ηaunebu – Θέαση – Ιπτάμενος δίσκος – ΚΙC 8462852 – Κυλινδρικά Πούρα – Λεωφόρος των UFOs – Μajestic 12 – Μάχη του Νίρενμπεργκ – Μεταφερόμενη Πανσπερμία – ΜΙΒ (Μen in black) ή Άντρες με τα Μαύρα – Νordics – Ντόγκον – Ομούαμούα – Ουράνιοι Αποικιστές – Παγκόσμια Ημέρα Επαφής – Παγκόσμια Ημέρα UFO – Πανσπερμία – Πάπυρος Τulli – Περιοχή 51 – Πρόσωπο Κυδωνίας – Πύραυλοι Φαντάσματα – Ραδιοσήματα 1400-1427 MHz – Ρόσγουελ – Σείριος – ΣΕΤΙ – Στενές επαφές 1ου τύπου – Στενές επαφές 2ου τύπου – Στενές επαφές 3ου τύπου – Στενές επαφές 4ου τύπου – Στενές επαφές 5ου τύπου – Συντριβή Αταλάντης – Συντριβή Τροόδου – SHGB0214A – Teegarden b – Τουγκούσκα – ΤR3B ή Τριγωνικό Σκάφος – Τrappist 1 – Τσουπακάμπρα – Υβρίδια – Φωτεινές σφαίρες – FRB-180725A – Χ-files – Χρυσές Πινακίδες Πάιονηρ – Χρυσοί Δίσκοι Βόγιατζερ – Χρυσόπετρα Κιλκίς – Vril – Wandjina -Wiltshire.

– Α –

Α.Τ.Ι.Α. : ονομάζονται τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα που δεν μπορούν να προσδιοριστούν ως φυσικά φαινόμενα ή γήινη τεχνολογία.

A.T.Y.A. : ονομάζονται τα αγνώστου ταυτότητας υποβρύχια αντικείμενα, ή στα Αγγλικά U.S.O.: unidentified submerged objects ή unidentified submarine objects. O όρος χρησιμοποιείται στα Α.Τ.Ι.Α. που εντοπίζονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Αγρογλυφικό : είναι ένα αρκετά μεγάλο σχέδιο, που δημιουργήθηκε από την ισοπέδωση μιας καλλιέργειας και εικάζεται ότι μεταφέρει κάποιο κωδικοποιημένο μήνυμα εξωγήινων όντων προς την ανθρωπότητα.

Ακενατόν : ή Αμένοφις ή Αμενχοτέπ Δ. Φαραώ που γεννήθηκε το 1353 π.Χ. και πολλοί μελετητές τον θεωρούν πιθανό εξωγήινο υβρίδιο λόγω του παράξενου παρουσιαστικού του.  Στον Ακενατόν, το κρανίο του μάκραινε πολύ προς τα πίσω, το πρόσωπό του ήταν μακρόστενο και κάτισχνο, τα χείλια του χοντρά με προεξέχοντα δόντια, τα μάτια του μακρόστενα και αμυγδαλωτά, η μύτη του μακριά, τα μάγουλά του ρουφηγμένα, το σαγόνι του μακρύ, το ίδιο και ο λαιμός του, τα αυτιά του μεγάλα, τα στήθη του φουσκωτά, η κοιλιά του κρεμασμένη, τα δάχτυλά του μακρόστενα, οι γλουτοί και οι μηροί του χοντροί και οι γάμπες του παχιές σαν γλόμποι. Μία εκδοχή τον θέλει καρπό «μοιχείας» μίας και μοναδικής συνεύρεσης της μητέρας του βασίλισσας Τίυε με τον θεό δημιουργό Ρα. Πολλά από τα χαρακτηριστικά του, όπως το επιμήκη κρανίο, κληρονόμησαν οι κόρες του, αλλά και ο γιός του ο Τουταγχαμόν.

Αllan Hills 84001 : ονομάζεται ο Αρειανός  βράχος που έπεσε στη Γη πριν περίπου 13.000 χρόνια στους λόφους Άλαν της Ανταρκτικής και εντοπίστηκαν μέσα σε αυτόν απολιθωμένες δομές Αρειανών βακτηρίων με μορφή σκουληκιού.

Animal Mutilations : (ή ακρωτηριασμοί ζώων) είναι οι αγνώστου ταυτότητας επιθέσεις σε ζώα (κυρίως βοοειδή και άλογα) που έχει σαν αποτέλεσμα τον θάνατό τους μετά από αφαιρέσεις των κυρίων οργάνων τους με χειρουργικές τομές ακριβείας.

Αncient Aliens : ή εξωγήινοι της αρχαιότητας, ονομάζουμε την αμφιλεγόμενη θεωρία ότι κάποιοι εξωγήινοι πολιτισμοί επισκέπτονταν κατά περιόδους τη Γη εδώ και εκατομμύρια χρόνια, αφήνοντας σημάδια της ύπαρξής τους.

Αννουνάκι : Ήταν μία φυλή ανθρωποειδών γιγάντων που σύμφωνα με τους λαούς της Μεσοποταμίας (των Σουμερίων, των Ακκάδων, των Ασσυρίων και των Βαβυλωνίων) έπαιξαν ρόλο στην σπορά και στην (συν)διαμόρφωση της εξελικτικής πορείας του ανθρώπινου είδους. Ο κόσμος τους, ο Nibiru, είναι ένας πλανήτης που περνάει ξυστά από τη Γή κάθε 3600 χρόνια.

 Απάντηση του μηνύματος του Arecibo : Εμφανίστηκε σαν αγρογλυφικό αποτύπωμα σε χωράφια δίπλα από το ραδιοτηλεσκόπιο του SETI, Chilbolton, στο Hampshire του Ηνωμένου Βασίλειου, στις 19 Αυγούστου του 2001. Η πολύ εντυπωσιακή απάντηση (75 μέτρα πλάτος και 120 μέτρα μήκος ), αποτελείτο από ένα μεγάλο αριθμό pixels, που όταν παρατηρήθηκε από τον αέρα διαμόρφωνε ένα αναγνωρίσιμο σχήμα, σχεδόν ίδιο με το μήνυμα που στείλαμε. Οι μικρές αλλά πολύ σημαντικές διαφορές ήταν στον πίνακα των ατομικών αριθμών, στο διάγραμμα που απεικονίζει το ηλιακό μας σύστημα το οποίο έχει αντικατασταθεί με ένα άλλο που έχει ακόμη εννέα κόσμους, στην γραφική αναπαράσταση του ανθρώπου που είχε τροποποιηθεί με πολύ μεγαλύτερο κεφάλι, σε αλλαγές στο DNA και στο συνολικό πληθυσμό.

Arecibo message: H πρώτη προσπάθεια να επικοινωνήσουμε με έναν εξωγήινο πολιτισμό πραγματοποιήθηκε με την εκπομπή ενός μηνύματος προς το σμήνος αστέρων M13 στις 16 Νοεμβρίου του 1974, από το ραδιοτηλεσκόπιο Arecibo. Το ράδιο-σήμα των 1.679 παλμών του δυαδικού κώδικα, των 2380 megahertz με διάρκεια 169 δευτερολέπτων και δύναμη 3.000 δισεκατομμυρίων watt, περιείχε κωδικοποιημένες βασικές πληροφορίες για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη Γη, με την ελπίδα ότι κάποιος εξωγήινος πολιτισμός θα αποκωδικοποιούσε το μήνυμα και θα απαντούσε. Το μήνυμα συνέγραψε ο δρ Φρανκ Ντρέικ, καθηγητής αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ των ΗΠΑ, με την βοήθεια του συναδέλφου του Καρλ Σαγκάν.

Αρκτουριανοί : Εικάζεται ότι είναι ένας από τους πιο προηγμένους εξωγήινους πολιτισμούς σε ολόκληρο το γαλαξία μας. Ο πλανήτης τους δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα από τους αστρονόμους και η μόνες πληροφορίες για το αστρικό τους σύστημα υπάρχουν μόνο μέσα από τηλεπαθητικές επικοινωνίες. Οι Αρκτουριανοί ζουν 350 με 400 χρόνια, έχουν ύψος 1-1,20 μέτρα, πρασινωπό-μπλε δέρμα,  μεγάλα οβάλ μάτια, ενώ τα χέρια τους έχουν μόνο τρία δάχτυλα.

Άστρας : Είναι αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα που καταγράφονται στα αρχαία κείμενα των Μαχαμπχαράτα, Ραμαγιάνα και Βέδες, Τα οχήματα αυτά λεγόταν ότι μετακινούσαν τους ουράνιους θεούς των Κινέζων, με τις πτήσεις τους να πραγματοποιούνται τόσο στο διάστημα όσο και ανάμεσα στις ηπείρους.

Αστρική προβολή : Στον εσωτερισμό, αστρική προβολή χαρακτηρίζεται η μεταφυσική και εσωτερική εμπειρία κατά την οποία το «αστρικό σώμα» αποχωρίζεται από το «υλικό σώμα» και ταξιδεύει σε άλλους μακρινούς κόσμους ή διαστάσεις. Ο όρος στην ουφολογία είναι εφάμιλλος με τον όρο της Στενής επαφής 5ου τύπου.

Αugsburger Wunderzeichenbuch : είναι ένα εικονογραφημένο χειρόγραφο, το οποίο δημιουργήθηκε στην Αμβούργο της Σουηβίας γύρω στο 1550-1555μ.Χ. και αποτελείται από 169 σελίδες που απεικονίζουν θαυμαστά και συχνά τρομακτικά ουράνια φαινόμενα (αστερισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες, καταστροφές) αλλά και αρκετές εικόνες που ταξινομούνται ως εμφανίσεις UFOs.

Αvrocar : Το VZ-9 Avrocar ήταν ένα αποτυχημένο πειραματικό αεροσκάφος σε σχήμα ιπτάμενου δίσκου, που αναπτύχθηκε από την Avro Canada ως μέρος ενός μυστικού στρατιωτικού σχεδίου των ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε στα πρώτα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου.

  Β –

Βιμάνας : Είναι αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα που καταγράφονται στα αρχαία κείμενα των Μαχαμπχαράτα. Τα οχήματα αυτά λεγόταν ότι μετακινούσαν τους ουράνιους θεούς των Ινδών, με τις πτήσεις τους να πραγματοποιούνται τόσο στο διάστημα όσο και ανάμεσα στις ηπείρους. Σύμφωνα με τον Ινδό ιστορικό Ramachandra, η μέθοδος προώθησης των Βιμάνας ήταν η τεχνική της αντι-βαρύτητας, που βασιζόταν σε ένα σύστημα φυγόκεντρης δύναμης αρκετά ισχυρής ώστε να αντιδρά στη βαρυτική έλξη.

Βlack Night : o Μαύρος Ιππότης είναι ένας υποθετικός εξωγήινης προέλευσης διαστημικός δορυφόρος σε πολική τροχιά γύρω από την Γη, με τη NASA να θεωρείται ότι έχει εμπλακεί σε μια προσπάθεια συγκάλυψης σχετικά με την ύπαρξη και την προέλευσή του.

Βlue Book : Το Project Blue Book ήταν μια σειρά συστηματικών μελετών από την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών, τα έτη 1952-1969, για να συγκαλυφθεί η πραγματική ταυτότητα των μη κατονομαζόμενων ιπτάμενων αντικειμένων που εμφανίζονταν πάνω από την Αμερική εκείνο το καιρό. 

  Γ –

Γκρίζοι : Οι πιο συχνά αναφερόμενοι εξωγήινοι. Ανθρωπόμορφοι, χωρίς γεννητικά όργανα, με ύψος γύρω στο 1,30μ, με χρώμα δέρματός γκρι ανοικτό και υπερμεγέθη κεφάλι, μεγάλα μαύρα αμυγδαλωτά μάτια, και πολύ μακριά και λεπτά δάχτυλα. Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι έχουν επικοινωνήσει μαζί τους με τηλεπαθητικό τρόπο.

Γονίδιο SRGAP2 : Ήταν το γονίδιο, που «άγνωστο πως» δημιούργησε δύο αντίγραφα του εαυτού του και προσέφερε στους προγόνους μας (μόλις σε μία γενιά) την ικανότητα του λόγου και της εφευρετικότητας, κάνοντάς τους έτσι να αφήσουν πίσω τους στον αγώνα της εξέλιξης τα υπόλοιπα συγγενικά είδη. Πολλοί επιστήμονες  πιθανολογούν ότι αυτός ο διπλασιασμός με τα άμεσα αποτελέσματα που οδήγησε στην απότομη διόγκωση του εγκεφάλου και την απρόσμενη ευφυΐα, ήταν τεχνητός -έμφυτος από έναν εξωγήινο πολιτισμό και όχι φυσικός-τυχαίος.

Γραμμές Νάζκα : Είναι μία σειρά αρχαίων γεωγλυφικών σχεδίων και γεωμετρικών γραμμών του πολιτισμού των Νάζκα στην ομώνυμη επαρχία του νοτίου Περού, που δημιουργήθηκαν σε ένα τεράστιο οροπέδιο ξηρής ερήμου για να δείχνουν στους εξωγήινους θεούς που να προσγειώνονται.

  Δ –

Δορυφόρος Ευρώπη : είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος φυσικός δορυφόρος του πλανήτη Δία, διαθέτει μια αραιότατη ατμόσφαιρα από οξυγόνο και μία από τις πλέον λείες επιφάνειες στο Ηλιακό σύστημα. Οι επιστήμονες είναι σχετικά σίγουροι ότι πέρα από το παγωμένο περίβλημα του (υπολογίζεται σ τα 16 μίλια βάθος) υπάρχει στο βυθό του ένας τεράστιος ωκεανός από νερό σε υγρή μορφή. Η παλιρροϊκή θερμότητα του δορυφόρου αποτρέπει το νερό να παγώσει και ίσως να παρέχει ενέργεια για ύπαρξη ζωής.

  Ε –

ΕBEs : (Extraterrestial Biological Entities) Εξωγήινες Βιολογικές Οντότητες γνωστές και ως εξωγήινοι ή aliens… εκλαϊκευμένα.

Element 115 : Το Στοιχείο 115 ή Ουνουνπέντιο, είναι το τεχνητά κατασκευασμένο υπερβαρύ στοιχείο του Περιοδικού Πίνακα με ατομικό αριθμό 115 (δηλαδή τον αριθμό των πρωτονίων στον πυρήνα του) και με χημικό σύμβολο Uup. Σύμφωνα με τους συνομοσιολόγους δεν φτιάχτηκε από τον άνθρωπό αλλά βρέθηκε ως στερεό καύσιμο(!) μέσα σε έναν ιπτάμενο δίσκο που ανακτήθηκε από τον στρατό των ΗΠΑ, όπου χρησιμοποιούταν για μία εντελώς άγνωστη σε εμάς προωθητική κίνηση με στρέβλωση του βαρυτικού πεδίου μπροστά από το σκάφος.

EMF 3-AXIS : Σύγχρονο μαγνητόμετρο ακριβείας που μετρά και καταγράφει τις ηλεκτρομαγνητικές ανωμαλίες (ή ΕΜ πεδία) και τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας σε όλες τις κατευθύνσεις (δηλαδή τριάξονα Χ, Υ και Ζ, ή στο χώρο) που μπορεί να υπάρχουν ή να έχουν μείνει πίσω από τη διέλευση ενός εξωγήινου αντικειμένου ή μια παραφυσική πηγή.

Εμφυτεύματα : Μικροσκοπικά μεταλλικά αντικείμενα που εντοπίζονται στο ανθρώπινο σώμα ή δέρμα, των οποίων η ιατρική αδυνατεί να εξηγήσει την προέλευση.

Εξωγαίες : ονομάζονται οι πλανήτες αυτοί που ανακαλύπτονται από τα διαστημικά μας τηλεσκόπια σε άλλα αστρικά συστήματα, έχουν μέγεθος περίπου ίδιο με της Γης και βρίσκονται στην κατοικήσιμη ζώνη του άστρου τους, δηλαδή στο σημείο αυτό που μπορούν να δημιουργηθούν συνθήκες φιλόξενες για ζωή.

Εξωπλανήτες :  Εξωηλιακός πλανήτης ή εξωπλανήτης ονομάζεται κάθε πλανήτης που δεν ανήκει στο δικό μας Ηλιακό Σύστημα, δεν περιφέρεται δηλαδή γύρω από τον Ήλιο. Μέχρι την 1η Αυγούστου του 2019, έχουμε δει 4,103 τέτοιους πλανήτες σε 3,056 συστήματα, ενώ η NASA υπολογίζει ότι μόνο στον δικό μας Γαλαξία πρέπει να υπάρχουν τρισεκατομμύρια σε τροχιά γύρω από τα άστρα τους.

Εξωγήινες απαγωγές : Εκτός των εμφανίσεων ιπτάμενων δίσκων στον ουρανό, υπάρχουν οι μαρτυρίες που κάνουν λόγο για επισκέψεις εξωγήινων επί εδάφους και μάλιστα, έχοντας την πρόθεση να απαγάγουν ανθρώπους με σκοπό να τους κάνουν διάφορα τεστ. Ο όρος των Εξωγήινων απαγωγών είναι εφάμιλλος με τον όρο της Στενής επαφής 4ουτύπου.

Εξωγήινα ανιχνευτικά : μικρά ρομποτικά ανιχνευτικά που δεν ξεπερνούν σε μήκος τα 0.5-2 μέτρα, δεν είναι επανδρωμένα και έχουν θεαθεί να βγαίνουν μέσα από ιπτάμενους δίσκους για πιο κοντινές επαφές και να κινούνται ανάμεσα σε πολυκατοικίες και ταράτσες κτιρίων. Συνήθως, έχουν σχήμα μεταλλικών σφαιρών ή όρθιων κυλίνδρων, έχουν υπάρξει όμως και άλλες περιγραφές σχημάτων γι’ αυτά όχι τόσο συχνές. Λέγεται ότι χρησιμοποιούνται για απλές παρατηρήσεις και ανιχνεύσεις περιοχών πριν την αποβίβαση εξωγήινων όντων. Στις μέρες μας οι καταγραφές τους είναι πολύ σπάνιες γιατί μπερδεύονται πολύ εύκολα με τα τηλεκατευθυνόμενα ανθρώπινα drones, αν και τα εξωγήινα ανιχνευτικά δεν παράγουν κανέναν ήχο όταν κινούνται.

Εξωγήινα εμφυτεύματα : Τα περισσότερα που έχουν ανακτηθεί, είναι φτιαγμένα από μετεωρικό σίδηρο (με μη γήινα ισότοπα), κοβάλτιο και σημαντικές ποσότητες ιριδίου. Καλύπτονται με ένα λιπαρό κέλυφος με σκληρή επίστρωση, που παράγει ισχυρά μαγνητικά πεδία (πάνω από 10 milligauss) τα οποία αλληλεπιδρούν απωθητικά στη χειρουργική χάλυβα και κινούνται μακριά από το νυστέρι. Πριν την αφαίρεση, εκπέμπουν ραδιοκύματα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στα 93 MHz ή 15 MHz, συχνότητες που χρησιμοποιούνται και στο χώρο των δορυφορικών επικοινωνιών. Συνήθως βρίσκονται επιφανειακά στο σώμα κοντά σε νευρικά κύτταρα, αλλά και σε οστά, χωρίς να ξέρει κανείς τι ακριβώς μεταδίδουν.

Επαφικοί : Οι επαφικοί (contactees), είναι χαρισματικές ανθρώπινες οντότητες που υποτίθεται πως επιλέχτηκαν από εξωγήινες δυνάμεις για να μας μεταφέρουν συμπαντικά μηνύματα, αλλά ακόμα και να ταξιδέψουν σε άλλους πλανήτες με εξωγήινα σκάφη μεταφέροντας μας τις εμπειρίες τους και φυσικά τις εικόνες που αντίκρισαν. Είναι πάντως γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ανθρώπων είναι φαντασιόπληκτοι ή απατεώνες που σκοπεύουν να βγάλουν χρήματα ή να αποκτήσουν φήμη, όπως ισχυρίζονται και οι ίδιοι οι επαφικοί.

Ερπετόμορφοι : Εικάζεται ότι ζουν καμουφλαρισμένοι ανάμεσά μας και μοιάζουν με ερπετά, ενώ η συμπεριφορά τους απέναντι στους ανθρώπους είναι ιδιαίτερα εχθρική. Θεωρούν τη Γη παλιά δική τους πατρίδα και, καθώς κινδυνεύει με εξαφάνιση ο δικός τους πλανήτης, θέλουν να μετοικήσουν στον δικό μας, αλλάζοντας λίγο το κλίμα προς το θερμότερο. Θεωρείται πως προέρχονται από τον αστερισμό του Δράκοντα (συγκεκριμένα από τον Alpha Draconis) γι’ αυτό ονομάζονται από πολλούς και ως Δρακονιανοί. Τα υπό-είδη τους είναι αρκετά. Το σημαντικότερο από αυτά είναι το Chameleon Reptilians, ένα φολιδωτό είδος στο ανθρώπινο μέγεθος και σχήμα, που μπορεί εύκολα να μεταμφιεστεί σε άνθρωπο (με εμφύτευση ανθρώπινου δέρματος εξωτερικά και τεχνικούς φακούς για να κρυφτεί η σχισμή στην ίριδα).

  Ζ –

Ζeta Reticuli : ή Ζήτα Δικτύου είναι ένας οπτικά διπλός αστέρας στον νότιο αστερισμό Δίκτυον, με τη νότια θέση του να τον καθιστά αόρατο από την Ελλάδα. Το αστρικό αυτό σύστημα αναφέρεται ως ο τόπος προελεύσεως των εξωγήινων που απήγαγαν το ζεύγος Αμερικανών Μπάρνεϋ και Μπέτυ Χιλ τον Σεπτέμβριο του 1961, κατά τη μαρτυρία τους.

Ζώνη Ωρίωνα : Στην Αστρονομία η «Ζώνη του Ωρίωνα» αποτελείται από τους τρεις κεντρικούς αστέρες του αστερισμού του Ωρίωνα, τους Mintaka – Alnilam – Alnitak, που φέρονται ως ζωστήρας του μυθικού ήρωα. Στην αρχαιότητα η «Ζώνη του Ωρίωνα» ήτανίσως ή σημαντικότερη θέση στον ουράνιο θόλο. Σύμφωνα με την αιγυπτιακή μυθολογία ο αστερισμός ήταν η ουράνια κατοικία του θεού Όσιρι, ενώ η θέση των τριών άστρων της ζώνης είναι ίδια με εκείνη των τριών πυραμίδων της Γκίζας και μάλιστα κατ’ αναλογία με τη σχετική φωτεινότητά τους. «Αξιοπερίεργη» θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ακόμα μία αντιστοιχία με τα τρία άστρα, αυτή που έχουν το «πρόσωπο»  στο πλανήτη Άρη με τα δύο πλησίον πυραμοειδή βουνά.

  Η –

Hangar 18 : Είναι ένα υπόστεγο στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Wright-Patterson στο Οχάιο που υποτίθεται ότι περιέχει τεχνολογία UFO.

Ηaunebu : Αντιβαρυτικά αντίγραφα ενός εξωγήινου ιπτάμενου δίσκου, που εμφανίζεται σε φωτογραφίες και πειραματικά σχέδιά των Ναζί , που επίσημα λέγεται ότι έμειναν στα χαρτιά.

  Θ –

Θέαση : ονομάζουμε την οπτική επαφή ενός αυτόπτη μάρτυρα με ένα UFO όταν δεν υπάρχει κάποια καταγραφή (φωτογραφίας ή βίντεο), αλλά μόνο η μαρτυρία του.

  Ι –

Ιπτάμενος δίσκος : Ο όρος «Ιπτάμενος Δίσκος» αναφέρεται σε αντικείμενα τα οποία εμφανίζονται στον ουράνιο θόλο και έχουν σχήμα ανάποδου πιάτου ή δίσκου. Θεωρούνται επιβατικά αεροσκάφη, είναι μεταλλικά, φτάνουν σε μήκος τα 10-25 μέτρα, και συνήθως κινούνται εντός του πλανήτη (δεν θεωρούνται δηλαδή σκάφη διαστρικών αποστάσεων, καθώς δεν έχουν θεαθεί στο διαστημικό χώρο). Θεωρούνται εξωγήινα σκάφη μετά την διάσημη συντριβή στο Ρόσγουελ.

  Κ –

ΚΙC 8462852 : Ο αστέρας KIC 8462852 ή άστρο της Τάμπι, βρίσκεται στον αστερισμό του Κύκνου, σε απόσταση περίπου 1.280 ετών φωτός από την Γη, και είναι γνωστός για τις ασυνήθιστες διακυμάνσεις φωτός που εμφανίζει. Θεωρούνται σημάδια δραστηριότητας σχετιζόμενης με ευφυή εξωγήινη ζωή που κατασκευάζει μία υποθετική διαστημική δομή (που μόνο ένας προηγμένος πολιτισμός θα μπορούσε να χτίσει γύρω από ένα άστρο ώστε να υποκλέψει ορισμένο από το φως του για τις ενεργειακές του ανάγκες).

Κυλινδρικά Πούρα : Τα εν λόγω αντικείμενα συχνά περιγράφονται από πιλότους ή αστροπαρατηρητές, ως αντικείμενα που δεν έχουν συνήθως φτερά, και εμφανίζονται σε μεγάλο υψόμετρο. Φτάνουν σε μήκος τα 500-1500 μέτρα και θεωρούνται μητρικά εξωγήινα σκάφη διαστρικών αποστάσεων, πρώτον, λόγω μεγέθους και δεύτερον, γιατί έχουν θεαθεί μόνο στην ιονόσφαιρα του πλανήτη και σε πολύ μεγάλα ύψη. Μέσα από αυτά, έχουν θεαθεί να βγαίνουν μικρότερα UFO ή ιπτάμενες φωτεινές σφαίρες.

  Λ –

Λεωφόρος των UFOs : ονομάζεται το γεωγραφικό πλάτος 37 στα εδάφη των ΗΠΑ, αφού εκτός από μία σειρά από στρατιωτικές βάσεις και σημαντικές τοποθεσίες (όπως: το Πεντάγωνο, η Area 51, η πόλη των Αζτέκων, η μυστηριώδης βάση Dulce κ.α.), συναντάμε εκεί και χιλιάδες καταγεγραμμένες εμφανίσεις UFOs.

  Μ –

Μajestic 12 : είναι το όνομα μιας άκρως απόρρητης οργάνωσης που δημιουργήθηκε το 1945 από τον Πρόεδρο Τρούμαν για τη διαχείριση των εμφανίσεων UFO και των εξωγήινων ερευνών. Σήμερα, μάλιστα, λέγεται ότι αυτή είναι η μυστική κυβέρνηση των ΗΠΑ!

Μάχη του Νίρενμπεργκ : λέγεται η εμπλοκή μεταξύ ιπτάμενων αντικειμένων διαφόρων σχημάτων (κυλινδρικά, σφαιροειδή), όπως φαίνεται σε ένα αρχαίο ξυλόγλυπτο, στον ουρανό πάνω από το Νίρενμπεργκ της Γερμανίας, στις 4 Απριλίου του 1561.

Μεταφερόμενη Πανσπερμία : Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, η ζωή που γνωρίζουμε σήμερα δεν εμφανίστηκε αυτοδύναμα στον πλανήτη μας, αλλά ήρθε από ένα ουράνιο σώμα έξω από το πλανητικό μας σύστημα με φορείς μικροοργανισμούς, τους οποίους μετέφεραν εδώ, όμως, πολύ εξελιγμένα νοήμονα όντα.

ΜΙΒ (Μen in black) ή Άντρες με τα Μαύρα : έχουν ανθρώπινη εμφάνιση, με μη ανθρώπινα χαρακτηριστικά, όπως, κατάμαυρα μάτια, ψυχρότητα, άτσαλες κινήσεις, άχρωμη φωνή και έλλειψη οικειότητας με τα συνηθισμένα αντικείμενα της καθημερινότητας. Το όνομά τους προέρχεται από τη συνήθειά τους να φορούν πάντα μαύρα ρούχα, γυαλιά ηλίου και να οδηγούν γυαλιστερά και καθαρά μαύρα αυτοκίνητα που είναι συνήθως παλιά μοντέλα. Οι MIB εμφανίζονται συνήθως μετά από θεάσεις UFO με σκοπό να πείσουν τους μάρτυρες πως αυτό που «νόμισαν ότι είδαν» είχε μια τελείως συνηθισμένη εξήγηση.

  Ν –

Νordics : Είναι άνθρωποι από άλλους κόσμους και συνήθως έχουν ξανθά ή άσπρα μαλλιά, πολύ όμορφα χαρακτηριστικά είτε πρόκειται για άνδρες είτε για γυναίκες, ανοιχτόχρωμο δέρμα, ενώ έχει αναφερθεί ότι είναι ικανοί για τηλεπαθητική επικοινωνία.

Ντόγκον : Οι Ντόγκον είναι μία φυλή στην Αφρική που σύμφωνα με τον Robert Temple και το βιβλίο του «Το μυστήριο του Σειρίου», είχαν επαφή με κάποιους αμφίβιους εξωγήινους, τους Νόμμος, κάπου 5.000 χρόνια πριν, οι οποίοι τους εκμυστηρεύτηκαν ότι προέρχονται από τον πλανήτη Ξυλάνθια του αφανή Σείριου Γ .

  Ξ –

  Ο –

Ομούαμούα : Είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο διαστρικό αντικείμενο αγνώστου ταυτότητας που εντοπίσαμε να μπαίνει μέσα στο Ηλιακό Σύστημα, να περνά πλησίον της Γης και να βγαίνει από αυτό αυξάνοντας την ταχύτητά του και διορθώνοντας την πορεία εξόδου του.

Ουράνιοι Αποικιστές : θεωρούνται σύμφωνα με την σύγχρονη αντίληψη όλες οι θεότητες του παρελθόντος που καταγράφονται να κατεβαίνουν από τους ουρανούς και να προέρχονται από άστρα και αστερισμούς .

  Π –

Παγκόσμια Ημέρα Επαφής : (διεθνής όρος: World Contact Day) εορτάζεται κάθε 15η Μαρτίου. Την ημέρα αυτή οι διάφοροι λάτρεις των εξωγήινων επισκεπτών και οι επαφικοί (διεθνής όρος: contactees) προσπαθούν να κάνουν γνωστές τις θέσεις τους και να έλθουν σε «φιλική και ειρηνική επαφή» με εξωγήινα όντα. Ο εορτασμός καθιερώθηκε το 1953 από το Διεθνές Γραφείο Ιπταμένων Δίσκων (IFSB).

Παγκόσμια Ημέρα UFO : (διεθνής όρος: World UFO Day), εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Ιουλίου. Την ημέρα αυτή οι διάφοροι λάτρεις των Α.Τ.Ι.Α./Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων  εορτάζουν τις εμφανίσεις των αντικειμένων αυτών με αφορμή το περιστατικό της συντριβής του Ρόσγουελ που συνέβη στις 7 Ιουλίου του 1947, στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ.

Πανσπερμία : είναι η θεωρία αυτή που επιχειρεί να ερμηνεύσει την προέλευση της ζωής στη Γη (χωρίς να επιχειρεί προφανώς να ερμηνεύσει την αρχή της ζωής στο Σύμπαν), βασιζόμενη στην υπόθεση ότι η ζωή υπάρχει παντού στο Διάστημα και μεταφέρεται τυχαία με διάφορους μηχανισμούς.

Πάπυρος Τulli : Η μετάφραση του αφήνει έκπληκτους τους αρχαιολόγους αφού αποκαλύπτει έναν τεράστιο στόλο από UFO, πριν 3500 χρόνια, στον ουρανό της Αιγύπτου, κατά την διάρκεια της βασιλείας του Thutmosis III της 18ης δυναστείας (1480 π.Χ.). Διασώζεται στο μουσείο του Καΐρου.

Περιοχή 51 : Η περιοχή 51 είναι ένα μεγάλο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο νότιο τμήμα της Νεβάδα, στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, 133 χλμ. βορειοδυτικά του Λας Βέγκας. Επίσημα ο πρωταρχικός σκοπός της βάσης είναι απροσδιόριστος. Πρόκειται άραγε για την περιοχή που κρύβουν οι Αμερικάνοι τα συντρίμμια ενός UFO; Μιλάμε τελικά για τον πυρήνα των τεχνολογικών πειραμάτων των ΗΠΑ; Το βέβαιο είναι ότι αποτελεί μία απομονωμένη και καλά φυλασσόμενη έκταση που για πολλά χρόνια οι κυβερνήσεις της χώρας προσποιούνταν ότι δεν γνώριζαν την ύπαρξή της.

Πρόσωπο Κυδωνίας : Είναι μια εικόνα που φαίνεται σε ορισμένες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το 1976 στον πλανήτη Άρη, στην περιοχή της Κυδωνίας, από την διαστημική βολίδα Viking Orbiter. Η εικόνα αυτή, επίσημα αναφέρεται ως ένας φυσικός σχηματισμός σε φωτοσκίαση, ενώ ανεπίσημα σαν κάποιο μνημείο ή κτίριο λαξευμένο σε σχήμα προσώπου, κατασκευασμένο από τον νοήμονα πολιτισμό που ευημερούσε εκατομμύρια χρόνια πριν στον κατοικήσιμο Άρη.

Πύραυλοι Φαντάσματα : (ή Ghost Rochets) ονομάστηκε ένα μαζικό κύμα 2000 περίπου Α.Τ.Ι.Α. σε σχήμα ρουκετών που παρατηρήθηκε αρχικά πάνω από τη Σκανδιναβία και τους μετέπειτα μήνες του 1946 σε όλη την Ευρώπη. Οι «ρουκέτες» αυτές πετούσαν σε οριζόντιες τροχιές, δεν άφηναν κανένα ίχνος εξάτμισης, κινούνταν πολύ αργά, μερικές φορές ταξίδευαν εκτελώντας ελιγμούς, ήταν αθόρυβοι και δεν παρατηρούνταν να πέφτουν στο έδαφος. Η προέλευση τους δεν αποκαλύφθηκε ποτέ πλήρως.

  Ρ –

Ραδιοσήματα 1400- 1427 MHz : Το συγκεκριμένο φάσμα συχνοτήτων θεωρείται σημαντικό για τους ερευνητές του ΣΕΤΙ μιας και είναι πολύ κοντά στη φασματική γραμμή του υδρογόνου, που είναι στα 1420,40575177 MHz. Κι αυτό γιατί το υδρογόνο είναι το πιο κοινό στοιχείο στο σύμπαν, κι έτσι πιθανολογείται  πως οι εξωγήινοι θα χρησιμοποιούσαν αυτή τη συχνότητα για την εκπομπή ενός ισχυρού σήματος. Οι συχνότητες μεταξύ 1400 και 1427 MHz παραμένουν -ακόμα και σήμερα- απαγορευμένες, ώστε αν εκπεμφθεί ποτέ κάτι σε αυτές, να ξέρουμε ότι είναι από κάποιους εκεί έξω…

Ρόσγουελ : Το Συμβάν του Ρόσγουελ αφορά την ανάκτηση υλικού κοντά στην περιοχή του Ρόσγουελ, στο Νέο Μεξικό, των ΗΠΑ, την 7η Ιουλίου του 1947, που έχει γίνει αντικείμενο έντονης φημολογίας και αμφισβήτησης. Υπάρχουν εντελώς διαφορετικές απόψεις για το τι πραγματικά συνέβη εκεί, αφού ο ίδιος ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών αρχικά ανέφερε ότι το αντικείμενο που ανέκτησε ήταν ένας ιπτάμενος δίσκος, και στη συνέχεια ανασκεύασε τις δηλώσεις του μιλώντας για ένα υψίστης μυστικότητας ερευνητικό μπαλόνι το οποίο συνετρίβη λίγες μέρες πριν.

  Σ –

Σείριος : Είναι το πιο λαμπρό άστρο στον ουρανό, και βρίσκεται στον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός, σε απόσταση περίπου 8,7 έτη φωτός από τη Γη. Αν και με γυμνό οφθαλμό διακρίνεται σαν ένα αστέρι, στην πραγματικότητα είναι διπλό άστρο, αποτελούμενο από ένα λευκό αστέρα κύριας ακολουθίας, τον Σείριο Α, και ένα λευκό νάνο αστέρα που πιστεύεται ότι πλησιάζει στο τέλος της ζωής του, τον Σείριο Β. Η σημαντικότητα του Σείριου στην Ουφολογία είναι ότι πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί τον σημειώνουν ως πατρίδα των θεών τους. Οι Ντόγκον (Αφρικανικός λαός) γράφουν για τους Νόμμος, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι για την Ίσιδα, οι αρχαίοι Έλληνες για την Δήμητρα, την Σελήνη, την Ήρα και την Αφροδίτη.

ΣΕΤΙ : Το Ινστιτούτο Ερευνών SETI (Search for extraterrestrial intelligence), από το 1984, αναζητά εξωγήινη νοημοσύνη, με παρακολούθηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας για ίχνη αναμεταδόσεων από πολιτισμούς άλλων πλανητών, χρησιμοποιώντας τα μεγαλύτερα ραδιοτηλεσκόπια του κόσμου.

Στενές επαφές 1ου τύπου : Όταν ένα UFO γίνεται απλά φανερό με την όραση.

Στενές επαφές 2ου τύπου : Όταν ένα UFO καταγράφεται ή καθίσταται δυνατή η συλλογή αποδείξεων και πληροφοριών.

Στενές επαφές 3ου τύπου : Υπάγονται οι περιπτώσεις κατά τις οποίες εμφανίζονται εξωγήινα όντα (και έχουμε οπτική ή φυσική επαφή).

Στενές επαφές 4ου τύπου : Υπάγονται οι περιπτώσεις των απαγωγών ανθρώπων από εξωγήινα όντα, συμπεριλαμβανομένης και της εθελούσιας μεταφοράς τους εντός των διαστημοπλοίων τους.

Στενές επαφές 5ου τύπου : Ονομάζονται  οι προσπάθειες για ηθελημένες επαφές ή αστρικές προβολές κάποιων ανθρώπων με UFO & εξωγήινους.

Συντριβή Αταλάντης : Στις 2 Σεπτεμβρίου του 1990, περίπου στις 9:30μμ, 17 ιπτάμενα σκάφη άγνωστης ταυτότητας προσγειώνονται στον Μεγαπλάτανο Φθιώτιδας (στην Αταλάντη) για να επιδιορθώσουν το ένα που μόλις είχε συντριβεί. Το περιστατικό γίνεται «θρύλος» καθώς παραμένει ένα άλυτο μυστήριο που δεν αφήνουν οι λάτρεις του ανεξήγητου να ξεχαστεί.

Συντριβή Τροόδου : Το 1973, μία ομάδα οκτώ Βρετανών πεζικάριων σε μια συνηθισμένη νυχτερινή άσκηση, βλέπουν ένα UFO να εκρηγνείεται πάνω στην οροσειρά Τρόοδος, στο νησί της Κύπρου. Τα πορίσματα των Βρετανικών ερευνών από τη συντριβή παραμένουν απόρρητα ακόμα και σήμερα.

 SHGB0214A : Το ανεπιβεβαίωτο ραδιοσήμα του ενός λεπτού που εντόπισαν από το ραδιοτηλεσκόπιο του Αρεσίμπο οι αστρονόμοι που συμμετείχαν στην αναζήτηση εξωγήινων σημάτων μέσω του προγράμματος SETI και προερχόταν από την περιοχή ανάμεσα στους αστερισμούς των Ιχθύων και του Κριού, σε απόσταση 1000 ετών φωτός, όπου δεν φαίνεται να υπάρχουν άστρα ή πλανητικά συστήματα.

  Τ –

Teegarden b : Είναι η εξωγαία που έχει την υψηλότερη βαθμολογία στον δείκτη ομοιότητας με την Γη, Earth Similarity Index (ESI), με 95% , κάτι που την κάνει ως τον καταλληλότερο κόσμο έως τώρα για μελλοντική μετακόμιση του ανθρώπινου είδους. Βρίσκεται στη κατοικήσιμη ζώνη ενός γέρικου κόκκινου νάνου, στον αστερισμό του Κριού, μόλις 12.5 έτη φωτός μακριά και σύμφωνα με την διεθνή ομάδα που την ερευνά, έχει περίπου 60% πιθανότητα να έχει εύκρατο κλίμα, με θερμοκρασία μεταξύ 0° και 50°C, πιθανότατα γύρω στους 28°C.

Τουγκούσκα : Η Έκρηξη της Τουνγκούσκα ήταν μια πολύ μεγάλη έκρηξη που συνέβη σε μία ακατοίκητη περιοχή κοντά στον ποταμό Τουνγκούσκα της Σιβηρίας, στις 7:14 π.μ. (τοπική ώρα), στις 30 Ιουνίου του 1908, ισοπεδώνοντας 1000 τ.χλμ δάσους. Στους επιστημονικούς κύκλους, η κυρίαρχη εξήγηση για την έκρηξη είναι η εκρηκτική διάλυση στη γήινη ατμόσφαιρα ενός μεγάλου μετεωροειδούς, 5 ως 10 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης. Για τους οπαδούς των UFO, όμως, το συμβάν της Τουνγκούσκα ήταν το αποτέλεσμα της έκρηξης ενός εξωγήινου διαστημοπλοίου ή ακόμη και ενός εξωγήινου όπλου.

ΤR3B ή Τριγωνικό Σκάφος : Εθεάθη για πρώτη φορά, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, σε δοκιμαστική πτήση πάνω από τον διάδρομο Groom Lake, να κινείται αθόρυβα και να ακινητοποιείται αιωρούμενο στη Περιοχή S-4 για περίπου 10 λεπτά πριν προσγειωθεί κάθετα στην άσφαλτο. Από τότε, τα αρχεία που διέρρεαν αποκάλυψαν ένα επανδρωμένο μαύρο σκάφος γήινης και εξωγήινης τεχνολογίας, κατασκευασμένο από τα μαύρα χρήματα του αμερικάνικου προϋπολογισμού. Τα απόρρητα αρχεία που ήρθαν στην δημοσιότητα αναφέρουν μαγνητικά περιστρεφόμενο θάλαμο πληρώματος, πυρινοκίνητες τουρμπίνες πλάσματος, αορατότητα στα ραντάρ χάρις της εξωτερικής του επένδυσης και ταχύτητα έως 9 Mach κάθετα ή οριζόντια. Κανείς έως σήμερα δεν γνωρίζει αν το σκάφος οδηγείται από ανθρώπους, υβρίδια ή εξωγήινα όντα.

Τrappist 1 : Είναι ένας ψυχρός ερυθρός νάνος αστέρας με 7 πλανήτες σε τροχιά γύρω του, περίπου 40 έτη φωτός μακριά από τη Γη. Η σημαντικότητά του για τους αστροβιολόγους προκύπτει από το γεγονός ότι τρεις από τους πλανήτες του βρίσκονται στην κατοικήσιμη ζώνη του, εκεί δηλαδή που μπορεί να αναπτυχθεί η ζωή.

Τσουπακάμπρα : Το Τσουπακάμπρα είναι ένα μυθικό ζώο, που επιτίθεται σε κατσίκες και αλλά οικόσιτα ζώα, για να τους ρουφήξει το αίμα. Κυκλοφορεί στο Μεξικό, την Κεντρική και Λατινική Αμερική. Είναι επικίνδυνο και ορισμένοι ερευνητές το θεωρούν ως εξωγήινο περιπλανώμενο που κρύβεται και τρέφεται με αίμα προσπαθώντας να επιβιώσει…

– Υ –

Υβρίδια : Είναι οι γενετικές μηχανικές προσμίξεις ανθρωπίνου και εξωγήινου DNA που δημιουργούν «συμβατά» όντα στις γήινες συνθήκες, με τη χρήση εμβρύων και δειγμάτων ιστών που πάρθηκαν από απαγωγές ανθρώπων.

  Φ –

Φωτεινές σφαίρες : Τις περιβάλλει ένα έντονο φως, είναι μονόχρωμες ή πολύχρωμες και εκτυφλωτικές, κινούνται με τεράστιες ταχύτητες και εκτελούν ελιγμούς με τέτοιο θαυμαστό τρόπο που η σημερινή γήινη τεχνολογία αδυνατεί να αναπαραγάγει ή να εξηγήσει. Παρατηρούνται σε μεγάλα ύψη και πολλές φορές δίπλα από αεροπλάνα. Πολλές φορές οι μάρτυρες δεν φωτογραφίζουν αυτά τα αυτοφωτειζόμενα μικρά σκάφη αλλά κάποια άλλα που απλά αντανακλούν το φως του ήλιου. Δεν θεωρούνται στρατιωτικής τεχνολογίας, γιατί όλα τα στρατιωτικά αεροσκάφη είναι ματ για να μην αντανακλούν το ηλιακό φως και αποκαλύπτουν τις θέσεις τους. Θεωρούνται ρομποτικά ή τηλεκατευθυνόμενα και είναι οι «πρώτοι ύποπτοι» για τις δημιουργίες των αγρογλυφικών σχεδίων.

FRB-180725A : Το «FRB180725A» (ονομαζόμενο έτσι από το έτος, το μήνα και την ημέρα που ανιχνεύτηκε) ήταν το πρώτο κύμα χαμηλής συχνότητας που ανιχνεύτηκε από το βαθύ διάστημα, στα 580 megahertz, σχεδόν 200 MHz χαμηλότερο από τα γήινης προέλευσης FRB. Εντάσσεται στην κλίμακα των Fast Radio Burst (σήματα δηλαδή τα οποία έχουν διάρκεια ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου) τα οποία θεωρούνται ότι μπορεί να είναι «σινιάλα» που εστάλησαν όταν το Σύμπαν βρισκόταν σε ηλικία μεταξύ 6 και 11 δισεκατομμυρίων ετών.

  Χ –

Χ-files : θεωρούνται όλα τα απόρρητα έγγραφα που περιέχουν άλυτες υποθέσεις με UFOs και εξωγήινα όντα.

Χρυσές Πινακίδες Πάιονηρ : είναι δύο εις διπλούν επίχρυσα πλακίδια από αλουμίνιο, που αποτελούν τα εικονογραφημένα μηνύματα ειρήνης και φιλίας της ανθρωπότητας προς τους γείτονες πολιτισμούς του Γαλαξία μας. Βρίσκονται προσαρμοσμένα στο εσωτερικό των διαστημικών σκαφών Πάιονηρ 10 και Πάιονηρ 11, που εκτοξεύθηκαν αντίστοιχα το 1972 & το 1973.

Χρυσοί Δίσκοι Βόγιατζερ : Ο όρος αναφέρεται σε δυο όμοιους δίσκους αρχείου δεδομένων με ήχους και εικόνες από τη Γη. Είναι προσαρμοσμένοι στα δυο διαστημικά σκάφη Βόγιατζερ 1 και 2 που εκτοξεύθηκαν το 1977 με προορισμό τους εξωτερικούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και κατόπιν το πέραν αυτών διάστημα. Απευθύνονται σε άγνωστο παραλήπτη, και αν υποθέσουμε ότι η διάρκεια ζωής τους θα είναι γύρω στα 500 εκατομμύρια χρόνια, ίσως να μην μάθουμε ποτέ εάν εκπλήρωσαν τον σκοπό τους.

Χρυσόπετρα Κιλκίς : Είναι η πόλη του περιστατικού που διηγήθηκε ένα 11χρονο κοριτσάκι φιλοξενούμενο από τους παππούδες του, όταν μετά από έναν εκκωφαντικό θόρυβο γύρω στις 8 η ώρα το πρωί, το καλοκαίρι του 1989, αντίκρισε μία κάψουλα σαν αβγό μέσα σε ένα σύννεφο και ένα ψηλό εξωγήινο ον (γύρω στα 3-3,5 μετρά) που άφησε ένα αποτύπωμα στην αυλή του σπιτιού τους.

  Ψ –

  Ω –

  V –

Vril : Η Εταιρία Βριλ ήταν μια μυστικιστική σέχτα απ’ όπου ξεπήδησαν οι περισσότεροι υψηλόβαθμοι Ναζί αξιωματούχοι. Ο αντιβαρυτικός ιπτάμενος δίσκος Βριλ είναι ένα πειραματικό σχέδιο ενός ιπτάμενου δίσκου γήινης και εξωγήινης τεχνολογίας που κλήθηκαν να κατασκευάσουν αυτοί οι αξιωματούχοι,  αλλά επίσημα έμεινε τα χαρτιά.

– W –

Wandjina : ονομάζονται τα απόκοσμα όντα που ζωγράφιζαν οι Αβορίγινες σε σπηλιές της βορειοδυτικής Αυστραλίας και αναπαριστούσαν τους ουράνιους θεούς τους που κατέβηκαν στη Γη πριν από 40.000-50.000 χρόνια.

Wiltshire : (Γουιλσάιρ) ονομάζεται μία μη μητροπολιτική κομητεία της Αγγλίας που έχει τις περισσότερες εμφανίσεις αγρογλυφικών παγκοσμίως. Εντός αυτής, βρίσκεται και το νεολιθικό μεγαλιθικό μνημείο του Στόουνχεντς που θεωρείται ως το επίκεντρο αυτών των αγρογλυφικών δημιουργιών.