Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
αθλητισμός

ΓΙΑΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ;

Αν κοιτάξουμε ποιοι παρακολουθούν ή ασχολούνται περισσότερο με τον αθλητισμό, θα παρατηρήσουμε ότι ο αντρικός πληθυσμός είναι μεγαλύτερος από το γυναικείο. Αυτό σίγουρα δεν είναι τυχαίο και θα έχει μια εξήγηση.

Η αλήθεια είναι ότι επειδή ο αθλητισμός στα αρχαία χρόνια απαγορευόταν στις γυναίκες, έχουμε προσέξει ότι οι άντρες παθιάζονται παραπάνω με αυτό. Η πολύ συχνή επαφή του άντρα με τον αθλητισμό, πολλές φορές τον φτάνει σε σημείο φανατισμού με άσχημο τρόπο.

Αυτό ίσως να είναι ένας βασικός παράγοντας που οι γυναίκες τον αποφεύγουν. Πολλές φορές οι άντρες κοντράρονται σε άσχημο βαθμό με αυτό και δεν κάνει ελκυστικό για τις γυναίκες, πράγμα λογικό. Ο ίδιος λόγος που πολλοί άντρες δεν ασχολούνται με αυτό ή σταμάτησαν την ενασχόληση τους είναι η τεράστια δόση καφρίλας που υπάρχει στη χώρα μας.

αθλητισμός

Δυστυχώς αφότου έχουν μπει τα social media στη ζωή μας, έχουν δημιουργηθεί κάποια «πρότυπα». Τα νεαρά κορίτσια πολλές φορές θεωρούν ότι αν γυμνάζονται και έχουν αθλητικό σώμα, θα τις κάνει λιγότερο όμορφες. Αυτό είναι κάτι που φταίει η ένταξη του Διαδικτύου στην καθημερινότητά μας. Πρέπει να επισημάνουμε ότι αντίστοιχα πολλοί άντρες ξεκινάνε τον αθλητισμό λόγω του «προτύπου» που έχει δημιουργήσει το Διαδίκτυο. Αν δεν υπήρχε αυτό, θα είχαμε έναν πιο ίσο αριθμό και στα δύο φύλα.

Επιπλέον, ο αθλητισμός πολλές φορές δε φέρεται σωστά στις γυναίκες. Για παράδειγμα, πάντα διαχωρίζαμε το ποδόσφαιρο ως ποδόσφαιρο και γυναικείο ποδόσφαιρο. Όχι ως αντρικό και γυναικείο. Εν συνεχεία, ενδεχομένως, μπορεί να φέρει πολλές φορές αντιδράσεις διότι το κάνει να ακούγεται σαν να είναι άλλο άθλημα.

Τέλος να πούμε ότι υπάρχουν πάρα πολλές αθλήτριες που έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο γυναικείο αθλητισμό. Όπως και στον αντρικό, έτσι και στο γυναικείο έχουμε δει μεγάλες επιτυχίες. Τα τελευταία χρόνια, παγκοσμίως, βλέπουμε στο ποδόσφαιρο οι γυναίκες να έχουν καταφέρει να το δυναμώσουν καθώς και σε ατομικά αθλήματα, όπως το τένις. Για παράδειγμα, βλέπουμε τη Σάκκαρη που έχει γίνει μια από τις καλύτερες στο άθλημά της.

Σκάναρε και δες περισσότερα

Δημήτρης Κωνσταντάκης, Αθλητικογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *