Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

HADES: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το Hades είναι ένα παιχνίδι από τη Supergiant Games που βασίζει την ιστορία του στην ελληνική μυθολογία, αλλά οι δημιουργοί είχαν αναφέρει ότι αλλάξανε κάποια κομμάτια της.

Υπάρχουν ποικίλες διαφορές ανάμεσα στη μυθολογία και στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Μία από αυτές είναι ο τρόπος που παρουσιάζεται ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού, ο Ζάγρευς. Ενώ στη μυθολογία υπάρχουν δύο εκδοχές στο ποιοι είναι οι γονείς του Ζάγρεα, στην πρώτη αναφέρεται ότι είναι παιδί του Δία και της Περσεφόνης, πριν την απαγάγει ο Πλούτωνας, δηλαδή ο Άδης. Η δεύτερη εκδοχή είναι παρόμοια με την ιστορία του παιχνιδιού. Ήταν ο υιός του βασιλιά του κάτω κόσμου και της Περσεφόνης.

Άδης

Επιπροσθέτως και η ίδια η Περσεφόνη έχει διαφορετική προσέγγιση, καθώς στη μυθολογία οι γονείς της είναι ο Δίας και η αδερφή του, θεά Δήμητρα. Στο παιχνίδι η μητέρα της παραμένει ίδια και ο πατέρας της είναι ένας θνητός αγρότης.

Επιπλέον υπάρχει διαφορά στον τρόπο που πεθαίνει ο ίδιος ο πρωταγωνιστής, που στο παιχνίδι χάνει τη ζωή του πριν καν γεννηθεί και τον αναγεννάει η Νύχτα (Nyx). Αντιθέτως στη μυθολογία αναφέρεται ότι ο Ζάγρεας χάνει τη ζωή του από τη ζήλεια της Ήρας, που μαθαίνει ότι είναι ένα από τα ημίαιμα παιδιά του συζύγου της και στέλνει τους Τιτάνες για να τον σκοτώσουν.

Δήμητρα

Μετά τον θάνατό του, οι ιστορικοί έχουν ανακαλύψει δύο εκδοχές στο τι απέγινε το πτώμα του Ζάγρεα. Η πρώτη αναφέρει ότι ο Δίας τοποθέτησε την καρδιά του σε ένα γύψινο άγαλμα και η δεύτερη ότι την έδωσε στη Σεμέλη, η οποία είναι η μητέρα του Διόνυσου, με αποτέλεσμα να γεννηθεί ο προαναφερθέν θεός.

Αυτό δεν είναι τυχαίο διότι ο Ζάγρεας, σύμφωνα με τη θρησκεία των Ορφικών, ήταν ο αντικαταστάτης του Διόνυσου. Οι δυο χαρακτήρες κάνουν, στο παιχνίδι, αστεία μεταξύ τους, αναφέροντας στους διαλόγους ότι είναι το ίδιο άτομο. Αυτό το γεγονός δίνει βάση στο από που οι συγγραφείς έλαβαν τις ιδέες τους για την ιστορία του παιχνιδιού.

Νύχτα

Για όσους δεν έχουν δει αυτό το παιχνίδι και τους κίνησε το ενδιαφέρον, μπορούν να δουν το trailer σε αυτό το link, όπως και από που μπορούν να το αγοράσουν.

Νίκος Μπακλάτζης, Δημοσιογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *