Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΜΑΘΕ ΜΟΥ ΝΑ ΖΩ ΜΕ ΑΥΤΟ….

Μάθε μου να ζω με αυτό….

Όσο περνάει ο καιρός της πανδημίας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα εμφανίσουν περίεργες, αλλόκοτες συμπεριφορές. Περισσότερο από όλους όμως επηρεάζονται τα παιδιά, που συνεχώς αλλάζουν το πρόγραμμά τους, τις συνήθειες τους και καλούνται να προσαρμόζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς μελέτη πολλές φορές, σε νέα δεδομένα!

Οι συμπεριφορές των παιδιών τις περισσότερες φορές  πηγάζουν από όλα, όσα οι μεγάλοι συζητάμε, πιστεύουμε και υιοθετούμε. Με την συμπεριφορά μας, την στάση ζωής μας.

Και όταν λέμε «στάση ζωής», στην παρούσα κατάσταση που βιώνει όλος ο πλανήτης δεν εννοούμε ¨θετική ή αρνητική¨, εννοούμε το κατά πόσο λειτουργούμε με αλληλεγγύη και εν συναίσθηση.

Δηλαδή, πόσο υπολογίζω την ζωή μου σε σχέση με την ζωή του διπλανού μου. Τι κάνω για να προστατέψω την ζωή μου και την ζωή του διπλανού μου. Δυστυχώς στα περισσότερα κράτη ανά τον κόσμο, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι μηδαμινή ή ανεπαρκής.

Προκλήσεις  πάντοτε υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν.

Η επιλογή Πάντα θα είναι δική μας, στο σωστό ή στο λάθος, στο πόσο επιπόλαια βλέπουμε μια κατάσταση ή με πόση σοβαρότητα την αντιμετωπίζουμε!

Σοφός είναι αυτός που επιλέγει συνειδητά, που βλέπει τα πράγματα και από άλλη οπτική γωνία και όχι μονοδιάστατα.

Για να έχουμε ένα υπέροχο, μοναδικό ταξίδι στη ζωή  μας, με διαφορετικούς ενδιάμεσους σταθμούς, που θα κάνουν το ταξίδι μας ακόμη ποιο όμορφο, θα πρέπει να επιλέγουμε σοφά και να μάθουμε να ζούμε χωρίς μοιρολατρίες και κυνήγι μαγισσών στα νέα δεδομένα.

Επιλογή και Όχι τύχη, να καθορίζει την ζωή σου!

Αριστοτέλης

Τσαταλίδου Ιωάννα

Πρόεδρος της ΑΜΚΕ, Αυτισμός Έκφραση Δημιουργικότητα

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WordPress PopUp Plugin