Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΕΙΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ, ΣΤΙΣ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 1997

Τέλη Σεπτεμβρίου του 1997, ο Jaime Maussan (Μεξικανός τηλεοπτικός παραγωγός και ερευνητής UFO) έλαβε μια βιντεοταινία που περιείχε την καταγραφή ενός μεγάλου, μεταλλικού ιπτάμενου δίσκου, να περιστρέφεται αιωρούμενος πίσω από μία πολυκατοικία της πόλης του Μεξικού, στις 6 Αυγούστου του 1997, κάπου μεταξύ 4 και 6 το απόγευμα.

Λίγες μέρες μετά, στις 27 Σεπτεμβρίου, ο Maussan βγάζει στην τηλεοπτική του εκπομπή το υλικό και ζητά από τους τηλεθεατές να τον βοηθήσουν στην έρευνα της υπόθεσης. Την επόμενη μέρα μία γυναίκα επικοινωνεί μαζί του και αναφέρει ότι το κτήριο βρίσκεται στη αραιοκατοικημένη περιοχή της πόλης που ονομάζεται «Bosque de las Lomas». Ο Maussan και ο συνάδελφός του, επισκέπτονται την περιοχή και βρίσκουν αρκετούς μάρτυρες που είδαν τον ιπτάμενο δίσκο, ενώ λαμβάνουν τις σημαντικότερες μαρτυρίες γι’ αυτόν από την δωδεκάχρονη Κασσάνδρα και την νεαρή φωτογράφο Annie Lash.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο ιπτάμενος δίσκος εμφανίστηκε κατεβαίνοντας κάθετα μέσα από ένα σκοτεινό σύννεφο που δεν κινούσε την περιέργεια, μέσα στη συννεφιασμένη μέρα της 6ης Αυγούστου. Ο δίσκος είχε ένα γκρι μεταλλικό χρώμα, ήταν σε διάμετρο περίπου 15 με 20 μέτρα, ενώ στην στρογγυλή κάτω πλευρά του είχε κάποια ανοιχτά κίτρινα φώτα σε γρήγορη περιστροφή.

Πολλοί σκεπτικιστές μίλησαν για CGI (γραφικά) που μετά από 18 χρόνια απέδωσαν στον έμπειρο γραφίστα Ignacio Ocampo Valle, υπάλληλο της εταιρείας Virtual Advertising, ενώ υπήρξαν και κάποιοι που το ερμήνευσαν ως ανθρώπινη φάρσα με μαγνητικό φουσκωτό δίσκο που ελεγχόταν από την ταράτσα του κτηρίου. Όμως, οι αναλύσεις του υλικού από γνωστούς εμπειρογνώμονες, όπως ο Jim Dilettoso του Village Lab στο Τέμπε, ο οπτικός φυσικός Dr. Bruce Maccabee (του Αμερικανικού Ναυτικού) και ο πανεπιστημιακός καθηγητής Victor Quesada, δεν ανακάλυψαν κανένα ίχνος τυχόν φάρσας. Επίσης, οι αναλύσεις των Ρέι Ριμόλντι και Φρεντ Γρ.Αντζάρα που είναι παραγωγοί σπέσιαλ εφέ της διεθνώς αναγνωρισμένης και βραβευμένης εταιρίας που είναι υπεύθυνη για τα οπτικά εφέ της ταινίας «Τιτανικός», επιβεβαίωσαν ότι ο δίσκος δεν ήταν γραφικά CGI (που το 1997 υπήρχαν αλλά ήταν σε πρώιμο στάδιο) αλλά υπαρκτή κατασκευή.
Τα συμπεράσματα δικά σας…

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WordPress PopUp Plugin