Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ 513

Η μυστηριώδης εξαφάνιση της πτήσης 513 της Santiago Airlines, συνέβη το 1954 και ήταν μια υπόθεση που απασχόλησε πολύ κόσμο, ιδιαίτερα τους πιστούς του υπερφυσικού.

Το περιστατικό

Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο tabloid “Εβδομαδιαία Παγκόσμια Νέα”, το 1989, η πτήση 513 της Santiago Airlines απογειώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου του 1954 από το Άαχεν της Δυτικής Γερμανίας με προορισμό το Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, 18 ώρες αργότερα. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πτήσης, το αεροπλάνο εξαφανίστηκε πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Όλα τα τότε σενάρια έκαναν λόγο για συντριβή και γι’ αυτό, έστειλαν τις αρμόδιες αρχές για έρευνα και εντοπισμό του, πιθανότατα, συντετριμένου αεροπλάνου. Δημιουργήθηκαν πολλά μέρη αναζήτησης των ερειπίων των 88 επιβατών και των 4 μελών του αεροπλάνου, καθώς και του ίδιου του αεροσκάφους, αλλά δε βρέθηκε τίποτα.

Τι κάνει, όμως, την ιστορία της εξαφανισμένης πτήσης του Σαντιάγο ακόμα πιο περίεργη;

Το μυστήριο της χαμένης πτήσης γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό, όταν η πτήση φέρεται να εμφανίζεται, 35 χρόνια μετά, στο αεροδρόμιο του Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας. Συγκεκριμένα, η πτήση επανεμφανίστηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1989, στο αεροδρόμιο, χωρίς ίχνος σήματος στον πύργο ελέγχου. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε μα οι πόρτες για αρκετή ώρα δεν άνοιγαν. Τελικά, οι αρμόδιοι του αεροδρομίου κατάφεραν να τις ανοίξουν και έμειναν έκπληκτοι μπροστά στην εικόνα που αντίκρισαν. Μέσα στο αεροπλάνο υπήρχαν 92 σκελετοί – οι 88 επιβάτες και τα 4 μέλη του πληρώματος. Τραγική φιγούρα της υπόθεσης ήταν ο σκελετωμένος πιλότος, ο πλοίαρχος Μιγκέλ Βίκτορ Κιούρι, ο οποίος καθόταν στη θέση του, κρατώντας ακόμη τα χειριστήρια.

Η επόμενη μέρα

Δεν άργησαν να ξεκινήσουν οι θεωρίες περί συνωμοσίας και υπερφυσικού. Το επικρατέστερο σενάριο της εποχής ήταν ότι, η πτήση 513 του Σαντιάγο μπήκε σε χρονική στροφή. Φυσικοί, πράκτορες, εξειδικευμένοι επιστήμονες, λάτρεις του υπερφυσικού, έκαναν όλοι τις υποθέσεις τους. Η κυβέρνηση όμως και οι κυβερνητικοί πράκτορες που είχαν διερευνήσει εκτενώς αυτό το παράξενο γεγονός, αρνήθηκαν να σχολιάσουν οποιοδήποτε σενάριο σχετικό με το τι πραγματικά συνέβη.

Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν σκοπίμως σιωπήσει αυτή την υπόθεση και έχουν ξεκαθαρίσει ότι υπάρχει, πραγματικά, ο χρόνος της παραμόρφωσης, απλώς δε θέλουν να μας τρομάξουν!

Το μυστήριο για κάποιους παραμένει άλυτο και με πολλά κενά, ενώ για κάποιους άλλους θεωρείται ένα ψέμα και μια συνωμοσία της εποχής, αλλά και της αγοράς του υπερφυσικού. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η πτήση 513 του Σαντιάγο απογειώθηκε, χωρίς να προσγειωθεί στον προγραμματισμένο χρόνο της.

Ίλια Μπανταβάνη, Δημοσιογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *