Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αντόνιο Ινόκι

ΑΝΤΟΝΙΟ ΙΝΟΚΙ: Η ΠΑΛΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ

Το άθλημα της επαγγελματικής πάλης, υπάρχει εδώ και ένα αιώνα, ξεκινώντας σαν ένα γεγονός πανηγυριού
μέχρι να μεταφερθεί σαν άθλημα στις μεγαλύτερες αρένες του κόσμου. Στην επαγγελματική πάλη τα ονόματα, του Jim Londos, Lou Thesz, Killer Kowalski, Harley Race, Ric Flair, Hulk Hogan, Stone Cold, Steve Austin και The Rock, είναι
γνωστά σε κάθε φίλο του αθλήματος για τα αθλητικά του κατορθώματα, όμως υπάρχει ένα παλαιστής στην Ιαπωνία που ήταν μεγαλύτερος και από το ίδιο το άθλημα, καθώς στην χώρα του θεωρείτε λαϊκός ήρωας, βεβαία το 1989 έκανε κάτι που τον έκανε θεό στα μάτια των συμπατριωτών του, το όνομα του συγκεκριμένου παλαιστή ακούει στο όνομα Αντόνιο Ινόκι.

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο Αντόνιο Ινόκι έκανε ντεμπούτο στην επαγγελματική πάλη το 1960, μέχρι το 1972 έκανε ταξίδια σε όλων τον κόσμο παλεύοντας συγχρόνως, οπού μάθαινε τα παλαιστικά στυλ του κάθε λαού.

Μέχρι το 1972 η πάλη στην Ιαπωνία ήταν άπλα ένα αθλητικό γεγονός με το σούμο να είναι το απολυτό άθλημα
της Ιαπωνίας, όμως όπως είπαμε το 1972 δημιούργησε το New Japan Pro – Wrestling, στο όποιο φυσικά
ήταν ο απολυτός πρωταγωνιστής όμως θέσπισε ένα άλλο είδος πάλης, το storg style, στο όποιο τα χτυπήματα ήταν πολύ πιο δυνατά από το συνηθισμένο είδος πάλης.

Αντόνιο Ινόκι

Αντόνιο Ινόκι

Όμως ο Ινόκι κατάφερε να κάνει την επαγγελματική πάλη το απολυτό αθλητικό γεγονός μέσα λίγα χρόνια, και αυτός να γίνει ο πιο αγαπητός παλαιστής και μια από τις πιο αγαπητές προσωπικότητες της Ιαπωνίας.

Το 1989 ακολούθησε τα βήματα του πατέρα και μπήκε στην πολική, και εξέλεγε στην Βουλή των Σύμβουλων, ως
εκπρόσωπος του Κόμματος Αθλητισμού και Ειρήνης. Το 1990 λίγο πριν το ξέσπασμα του πόλεμου του κόλπου ο Αντονιο Ινόκι ταξίδεψε στο Ιράκ, σε μια ανεπίσημη διπλωματική αποστολή ενός ατόμου, όπου διαπραγματεύτηκε με τον Σαντάμ Χουσεΐν επιτυχές την απελευθέρωση Ιαπώνων ομήρων.

Έτσι στο Ιράκ διοργάνωσε ένα παλαιστικό γεγονός με τον σκοπό να απελευθέρωση των 41 αιχμαλώτων Ιαπώνων. Το γεγονός είχε τεραστία επιτυχία καθώς 36 Ιάπωνες αιχμάλωτοι απελευθερώθηκαν, με τον Ινόκι από λαϊκός ήρωας να γίνεται θεός στα μάτια των συμπατριωτών του.

Στη συνέχεια διατήρησε την έδρα του στις εκλογές του 1992 της Ιαπωνικής Βουλής των Συμβούλων. Όμως δεν
κατάφερε να επανεκλεγεί στις εκλογές της Βουλής των Συμβούλων της Ιαπωνίας το 1995 μετά από μια σειρά σκανδάλων που αναφέρθηκαν το 1994 και εγκατέλειψε την πολιτική για τα επόμενα δεκαοκτώ χρόνια.

Αντόνιο Ινόκι

Σκάναρε και δες περισσότερα

Γιώργος Μπίτζιος, Αρθογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *