Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΒΑΤΡΑΧΟΥ ΤΟΥ ΑΡΟΥΜΠΙΝΙΑ

Από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στις κατάρες, τα ξόρκια ή τα μάγια. Πολλές φορές, όταν τους συνέβαινε κάποια συμφορά, το απέδιδαν σε κατάρες ή μάγια από κάποιο τρίτο πρόσωπο που τους μισούσε και ήθελε να τους κάνει κακό.

Η αρχή του κακού

Στην Βραζιλία, το μακρινό 1937, η Βάσκο ντα Γκάμα ήταν η καλύτερη ομάδα σε όλη τη χώρα. Σε μία αναμέτρηση με την Ανταράι, μια ομάδα πολύ μικρότερης δυναμικής, ξεκίνησε μία κατάρα από έναν οπαδό προς την Βάσκο.

Ήταν μία πολύ βροχερή μέρα. Η Ανταράι είχε προνοήσει και όλοι οι παίκτες προσήλθαν από νωρίς στο γήπεδο. Η ομάδα της Βάσκο είχε καθυστερήσει και είχαν διαδωθεί φήμες ότι μπορεί να είχε κάποιο ατύχημα.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Χαρόλντο Ντίαζ Μότα, είπε στους παίκτες της Ανταράι ότι εάν καθυστερούσε κι άλλο η ομάδα της Βάσκο θα έδινε την νίκη στα χαρτιά στην ομάδα του. Αυτοί, όμως, δεν ήθελαν μια τέτοια νίκη – προτιμούσαν να παλέψουν μέσα στο γήπεδο και να προσπαθήσουν να κερδίσουν.

Οι αυταπάτες τελείωσαν

Οι φημολογίες για ατύχημα της Βάσκο και το γεγονός ότι θα αναγκαζόταν να βάλει στο γήπεδο νεαρούς παίκτες για να πραγματοποιηθεί ο αγώνας, έδωσε ελπίδα στην ομάδα της Ανταράι, ότι θα μπορούσαν να πάρουν την πολυπόθητη νίκη. Όμως, η αποστολή της Βάσκο έφτασε σώα και αβλαβείς, καθώς δεν είχε συμβεί κανένα ατύχημα τελικά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε και στο ημίχρονο το κοντέρ έγραφε 5-0 για την Γκάμα. Μέχρι τη λήξη του αγώνα, όπως έπεφτε η βροχή, έτσι έπεφταν και τα γκολ, με τελικό σκορ 12-0 και την ομάδα της Ανταράι να είναι πλέον ταπεινωμένη με την κατάληξη.

Η εκδίκιση του Αρουμπίνια

Ένας οπαδός της Ανταράι, ο Αρουμπίνια, θυμωμένος με την ομάδα της Βάσκο ντα Γκάμα που δεν έδειξε κανένα έλεος και σεβασμό στην ομάδα του, άρχισε να τρέχει γύρω από το γήπεδο μέσα στην καταρρακτώδη βροχή και να φωνάζει.

Σε μια στιγμή, καταφέρνει να μπει στον εσωτερικό χώρο του γηπέδου. Εκεί, αφού άνοιξε μία τρύπα,  έθαψε μέσα έναν βάτραχο με ραμμένο το στόμα, ενώ καταριόταν τη Βάσκο, λέγοντας πως “αν υπάρχει Θεός εκεί ψηλά, να μην κερδίσει πρωτάθλημα για 12 χρόνια, όσα και τα γκολ που δέχτηκε η Ανταράι”.

Είτε έπιασε η κατάρα, είτε όχι, η Βάσκο δεν πήρε πρωτάθλημα για 11 χρόνια, παρόλο που είχε την πιο δυνατή ομάδα με τους καλύτερους παίκτες της Βραζιλίας. Επί χρόνια, οι ιθύνοντες και οι οπαδοί της ομάδας έψαχναν μέσα και έξω από το γήπεδο να βρουν τον θαμμένο βάτραχο για να σπάσουν την κατάρα. Ακόμη και τον ίδιο τον Αρουμπίνια ρώτησαν που τον είχε θάψει, κι εκείνος τους είπε πως δεν τον έθαψε εξ’ αρχής. Αλήθεια ή ψέμα, κανείς δεν ξέρει μέχρι και σήμερα…!

Κατερίνα Χριστοδούλου , Αθλητικογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *