Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΤΑ ΚΑΙ Η «ΓΛΥΚΙΑ» ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ

H ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ είναι μια πόλη με πολλή μεγάλη ιστορία, όμως έχει κάποια αξιοθέατα που ξεχωρίζουν. Ας μάθουμε ποια είναι αυτά.

ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΛΟΥΤΡΟ

Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, η κατασκευή του λουτρού υπολογίζεται γύρω στο 1.200 ή στο 1.300. Το λουτρό αποτελείται από επιτοίχιους αεραγωγούς για τη σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας του αέρα και δεξαμενή.

Συνέχισε να λειτουργεί και επί Τουρκοκρατίας, κατά την οποία υπέστη μερικές τροποποιήσεις. Επίσης, πήρε την ονομασία Κουλέ Χαμάμ. Πάντως, η χρήση του διακόπηκε το 1940, ενώ το 1952 κηρύχτηκε διατηρητέο μνημείο.

Εδώ μπορείτε να ακούσετε την ανάγνωση του άρθρου

ΝΥΧΤΟΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑΒΑΡΙΝΟΥ

Στην Πλατεία Ναβαρίνου, μπορείς να βρεις τα πάντα. Καφετέριες, μπαράκια, μαγαζί με ρούχα κι άλλα πολλά. Όμως η πραγματική μαγεία είναι ο πεζοδρόμος. Κάθε φοιτητής έχει περάσει από αυτήν την περίφημη περιοχή, καθώς τα μαγαζιά έχουν…λιχουδιές για φοιτητές!

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

Ο Λευκός Πύργος δεν αποτελεί μόνο τουριστική ατραξιόν ως ιστορικό μνημείο, αλλά και ο χώρος που γίνονται αρκετές εκδηλώσεις γύρω από αυτόν. Επίσης όταν κάποια ομάδα της Θεσσαλονίκης κατακτά τρόπαιο, είναι το πρώτο μέρος που συγκεντρώνονται οι οπαδοί, προκειμένου να πανηγυρίσουν την κατάκτησή του.

Μάλιστα, στο Λευκό Πύργο υπάρχει και ο ποδηλατοδρόμος που μπορείς να ενοικιάσεις ποδήλατο ή να κάνεις βόλτες με το δικό σου με τις ώρες. Μάλιστα, μπορείς να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα με την «παρεά» του Θερμαϊκού. Τέλος, υπάρχει και καράβι, που μπορεις πιείς ποτό και να χαλαρώνεις με την υπέροχη θέα.

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ Η «ΓΛΥΚΙΑ» ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ

Η Θεσσαλονίκη φημίζεται για το καλό φαγητό, όμως το δυνατό της κομμάτι είναι τα γλυκά. Πάντως, τα πιο γνωστά γλυκά της πόλης είναι τα εξής:

  • Τρίγωνα Πανοράματος
  • Δίπλες
  • Πουράκια
  • Γλυκιά μπουγάτσα

Όμως τα τελευταία χρονιά, οι τούρτες είναι το πιο must γλυκό των Θεσσαλονικιών. Όχι απαραίτητα λόγω γεύσης. Αλλά επειδή οι ζαχαροπλάστες δημιουργούν τούρτες, με πρόσωπο κάποιου διάσημου προσώπου, κάποιας ομάδας ή το πρόσωπο του εορτάζοντα.

Σκάναρε και ακολούθησε την έρευνα:

Φωτογραφίες Αρχείου GRD

Λέξεις: Γιώργος Μπίτζιος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *