Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ASSASSINS CREED: REVELATIONS

Στη σειρά των Assassins Creed έχει πολλά γνώριμα πρόσωπα της ιστορίας, βασιλιάδες, πολιτικούς ακόμα και καλλιτέχνες.

Πρώτα από όλα τι παιχνίδι είναι το Assassins Creed: Revelations;

Είναι ένα παιχνίδι που ακολουθεί την ιστορία του Ezio Auditore da Firenze. Είναι το τελευταίο κομμάτι τις τριλογίας του. Πρόκειται για έναν Ιταλό δολοφόνο που ψάχνει να βρει κειμήλια, για να ξεκλειδώσει τη βιβλιοθήκη του προγόνου του. Αυτό είναι που τον φέρνει στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς του συναντάει διάφορους ιστορικούς χαρακτήρες. Δύο από αυτούς είναι οι Niccolo Polo και ο αδελφός Maffeo Polo. Ο Niccolo Polo είναι πατέρας του Marco Polo. Ιστορικά, τα αδέλφια Polo ήταν έμποροι και ταξίδευαν σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά επιτεύγματά τους ήταν ότι βρέθηκαν στην παρουσία του αυτοκράτορα Kublai Khan, της μογγολικής αυτοκρατορίας.

Όταν βρέθηκαν μαζί του, ζήτησε να του φέρουν από τη Ρώμη γνώσεις και το χριστιανισμό. Ο Πάπας δέχτηκε την πρόσκληση, μαζί με τα αδέλφια Polo και τον Marco έστειλε την αποστολή αποτελούμενη από 100 μορφωμένους χριστιανούς.

Στο παιχνίδι ο ρόλος αυτών των δύο χαρακτήρων ήταν να προστατεύσουν ένα βιβλίο με τα μυστικά της βιβλιοθήκης, το οποίο έχασαν. Ο άλλος τους ρόλος είναι να κρύψουν τα κλειδιά σε διάφορα σημεία της Κωνσταντινούπολης.

Ένας ακόμα ιστορικός χαρακτήρας που συναντάς μέσα στο παιχνίδι είναι ο Μανουήλ Παλαιολόγος. Στο παιχνίδι, ο ρόλος του είναι να κινεί τα νήματα της αντίπαλης οργάνωσης των δολοφόνων, των Templars. Αλλά πέρα από αυτό το κομμάτι, η ιστορία του έμεινε ίδια κατά μεγάλο βαθμό. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο πρωταγωνιστής τον σκοτώνει πριν ξεφύγει από την Κωνσταντινούπολη.

Ακόμα ένα άτομο που μπορείς να συναντήσεις είναι ο Σουλεϊμάν ο πρώτος (Magnificent). Βέβαια, είναι ακόμη σε νεαρή ηλικία οπότε δεν έχει λάβει τον τίτλο του. Στο παιχνίδι τον γνωρίζεις σε ένα πλοίο όπου αυτός και ο πρωταγωνιστής γίνονται φίλοι. Αργότερα στην ιστορία, ο νεαρός Σουλεϊμάν προσλαμβάνει τον Ezio για να ρίξουν μαζί την οργάνωση των Templars, που κυβερνούν την Πόλη. Στην πραγματική ιστορία δεν συνέβη κάτι τέτοιο, αλλά έκανε διάφορα πράγματα. Το πιο γνωστό του επίτευγμα ήταν οι «Οθωμανικοί Νόμοι». Έκανε και πολλές εκστρατείες με τον στρατό του οι οποίες σταμάτησαν από την αντεπίθεση του ρωμαϊκού αυτοκράτορα Charles 5ου.

Σκάναρε και ακολούθησε την έρευνα:

Νίκος Μπακλατζής, Δημοσιογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *