Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
νόμισμα

KSOTIRAK TEAM: ΒΡΗΚΕ ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Ήταν ένα συννεφιασμένο πρωινό του περασμένου Γενάρη που είχαμε βγει εγώ και ένα άτομο από την ομάδα μου (την ksotirak team) σε μία από τις αδειοδοτημένες από την αρχαιολογία περιοχές για το αγαπημένο μας χόμπι. Tην ανίχνευση μετάλλων. Που πιστέψτε με είναι ένα υπέροχο γεμάτο εκπλήξεις χόμπι, ένα τρόπος που σε κάνει να ζεις μέσα στο βουνό, μέσα στο δάσος, να περπατάς, να παίρνεις οξυγόνο, να ανακαλύπτεις πολλές φορές το άγνωστο και το μυστήριο και να ξεφεύγεις από το άγχος της καθημερινότητας. Μετά από μία πορεία 500 μέτρων σκανάροντας, βρεθήκαμε σε ένα παλιό παρατημένο θερμοκήπιο. Καθώς σκανάραμε, κοινώς ανιχνεύαμε με τον ανιχνευτή μετάλλων, πήραμε ένα σταθερό με ψιλό τόνο μπιπ.

Ακούστε την ανάγνωση του κειμένου

Χρειάστηκε να σκάψουμε γύρω στους 10 – 12 πόντους για να μείνουμε έκπληκτοι στη θέα ενός νομίσματος, που δεν ήταν κυκλικό όπως βγαίνουν τα σύγχρονα νομίσματα μέσα από καλούπι και έδειχνε ξεκάθαρα πως πρόκειται για αρχαίο νόμισμα! Σε άμεση επικοινωνία που είχαμε με την υπεύθυνη αρχαιολόγο μας για την εν λόγω περιοχή, την επόμενη μέρα της το πήγαμε για να το παραδώσουμε και να μάθουμε πως πρόκειται για χάλκινο βυζαντινό νόμισμα της Θεοδώρας!

Η αμοιβή μας; Απλά η ικανοποίηση του να ανακαλύψουμε ένα τόσο αρχαίο νόμισμα και να προσφέρουμε έτσι στην διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Φυσικά παραλάβαμε από την εφορεία αρχαιοτήτων και μία φωτοτυπία παράδοσης-παραλαβής. Συνεχίζουμε για νέες έρευνες και αποκαλύψεις.

Σκάναρε και διάβασε περισσότερα

Κωνσταντίνος Σωτηράκος
Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *