Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ (ΜΕΡΟΣ Β)

Με τον όρο «μυστικές» θα μπορούσε να ειπωθεί ότι τα σχέδια για την ανθρωπότητα και κατ’ επέκταση η δράση τους γίνεται κατά κύριο λόγο στο «σκοτάδι». Παρόλα αυτά όμως, όλο και κάποια πληροφορία καταφέρνει να γλιστρήσει μέσα από τις χαραμάδες των «ερμητικά» κλειστών θυρών τους. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές εξ αυτών και τι πρεσβεύει η καθεμιά. Για το πρώτο μέρος, πατήστε εδώ

Λέσχη Μπίλντερμπεργκ-Club Bilderberg

Αυτή η οργάνωση διαφοροποιείται από τις άλλες στο κομμάτι της ένταξης των μελών τους, δίχως να απαιτούνται ορισμένες ιδιότητες. Ως συνήθως συμμετέχουν πρόσωπα του διεθνούς jet set και πρόσωπα της πολιτικής σκηνής, οι οποίοι οργανώνουν σε ετήσια βάση συναντήσεις όπου τηρείται άκρα μυστικότητα.

Οι συναντήσεις τους έχουν συνεδριακό άρωμα, τα οποία διεξάγονται σε ξενοδοχεία με χλιδή σε όλο τον κόσμο. Για τη συμμετοχή χρειάζεται  πρόσκληση. Το έτος 1954 συνέβη η πρώτη συνάντηση στο ξενοδοχείο Bilderberg της Ολλανδίας από όπου και πήρε το όνομα της. Το αρχικό κάλεσμα έγινε από τον Joseph Retinger, έναν πολωνικής καταγωγής μετανάστη και πολιτικό σύμβουλο, ο οποίος εκφράζοντας την ανησυχία του για την άνοδο του αντί-αμερικανισμού στην Δυτική Ευρώπη, έθεσε μια πρόταση συνάντησης διεθνούς χαρακτήρα. Εκεί θα παρευρίσκονταν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί ηγέτες με στόχο τη συζήτηση και κατανόηση των κοινωνιών της Δύσης. Οι συμμετέχοντες καλούνται να τηρήσουν «σιγή ιχθύος» όσον αφορά το περιεχόμενο των συναντήσεων. Αυτή η μυστικότητα που περιβάλλεται γύρω από αυτήν, «ενδύεται» από πολλούς με το πέπλο της συνωμοσίας. Από την άλλη η λέσχη τη χρησιμοποιεί ως πρόσχημα περί ελευθερίας έκφρασης των ομιλητών, χωρίς την παρουσία του μεσάζοντος Τύπου να προσθέτει ή να αφαιρεί.

Opus Dei 

Αποτελεί μία οργάνωση μέσα από τους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στοχεύοντας στην πίστη των καθολικών και ό,τι ο δρόμος της αγιότητας είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Ιδρύθηκε στην Ισπανία το 1928 από τον ιερέα Josemaria Escrivá, με τις ευλογίες του Πάπα Πίου ΙΒ΄. Τα μέλη της δίνουν «όρκο αγαμίας» διαβιώνοντας σε συγκεκριμένες υποδομές υπηρετώντας ένα πιο αυστηρό καθολικό πρότυπο. Πάντως επίσημες κατηγορίες εναντίον της δεν έχουν ειπωθεί ακόμα.

Ο Ναός της Σιών-The Priori of Sion

Επρόκειτο για παλαιά μυστική οργάνωση. Σύμφωνα με αυτήν ο Ιησούς αφού επέζησε την Σταύρωση έζησε μετέπειτα στη Γαλλία. Δεν υπάρχει σαφής προσδιορισμός για το ποιος υπήρξε ο ιδρυτής αυτής της ομάδας. Λέγεται πως ιδρύθηκε το 1090 από τον Γκοντφρουά Μπουιγιόν, ένας από τους αρχηγούς της Α’ Σταυροφορίας. Ιστορίες αναφέρουν πως ο Μπουιγιόν ήταν ο νόμιμος βασιλιάς των Ιεροσολύμων, καταγόταν από τον Δαβίδ και ανήκε στην Μεροβιγγιανή δυναστεία. Άλλοι συγγραφείς πάλι ισχυρίζονται πως επικεφαλής της οργάνωσης ήταν κάποιος με το όνομα Όρμους, ο οποίος είχε αναμείξει στην χριστιανική του διδασκαλία παγανιστικά στοιχεία.

Πάντως η γενική θεωρία του μύθου περί της συγκεκριμένης ομάδας αναφέρει πως όταν ανακαλύφθηκαν από τον κληρικό Μπεραντζέ Σονιέρ, σε ένα μικρό χωριό της Γαλλίας, το Rennes-le-Chateau, κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης, μέσα στους θησαυρούς και τους παπύρους που βρέθηκαν ήταν και το Άγιο Δισκοπότηρο ή αλλιώς το Ιερό Γκράαλ του Μυστικού Δείπνου. Προφανώς και υπήρξε αντικείμενο προστασίας από τη συγκεκριμένη ομάδα για να συνεχιστεί η διατήρηση των «δεσμών του αίματος» του Ιησού σε γόνους βασιλικών οικογενειών. Λέγεται ακόμη πως ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι και ο Ισαάκ Νεύτων υπήρξαν μέλη.

Πυθαγόρειοι

Ξεκίνησε από τον Σάμιο φιλόσοφο Πυθαγόρα που στην περιοχή της Κάτω Ιταλίας και συγκεκριμένα στον Κρότωνα ίδρυσε το πρώτο «ιστορικό τάγμα της αρχαιότητας». Τα μέλη τους αποτελούνταν από άντρες και γυναίκες. Βέβαια, για να γίνει κάποιος μέλος έπρεπε να δοκιμαστεί σε ορισμένες συνθήκες και διαδικασίες έτσι ώστε να αποδειχτεί άξιος. Υπήρχαν τρεις βαθμοί μύησης. Οι Ακουσματικοί ή Ακροατές, Διδάσκαλοι ή Μαθηματικοί και Τέλειοι Διδάσκαλοι ή Φυσικοί. Η ενασχόληση τους γινόταν σε διάφορους τομείς (συμβολισμοί αριθμών και γραμμάτων, αστρονομία, μαθηματικά, γεωμετρία, μουσική αρμονία). Μέσα στους αιώνες που πέρασα,ν η αυθεντική διδασκαλία του Πυθαγόρα που υπήρχε κατά τους Ελληνιστικούς χρόνους υπέστη διάφορες αλλοιώσεις σχηματίζοντας 2 νέα ρεύματα’ τους Νεοπυθαγόρειους και τους Μετα-Πυθαγόρειους.

 

Άννα Κβάσνιακ, Δημοσιογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *