Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ (ΜΕΡΟΣ Γ)

Με τον όρο «μυστικές» θα μπορούσε να ειπωθεί ότι τα σχέδια για την ανθρωπότητα και κατ’ επέκταση η δράση τους γίνεται κατά κύριο λόγο στο «σκοτάδι». Παρόλα αυτά όμως, όλο και κάποια πληροφορία καταφέρνει να γλιστρήσει μέσα από τις χαραμάδες των «ερμητικά» κλειστών θυρών τους. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές εξ αυτών και τι πρεσβεύει η καθεμιά. Για το δεύτερο μέρος, πατήστε εδώ

Ιησουίτες

Η Εταιρία των Ιησουιτών ιδρύθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1540 από τον Ιγνάτιο Λογιόλα κατά κόσμον, Ινίγκο Λοπέζ ντε Λογιόλα. Δέχτηκε την επίσημη έγκριση από τον Πάπα Παύλο Ⅲ’. Το έτος 1622 η Δυτική Εκκλησία δια στόματος του Πάπα Γρηγορίου ΙΕ΄ τον ανακήρυξε «Άγιο». Ονομάτισαν την ομάδα τους «Οι δάσκαλοι της Ευρώπης». Στόχευαν στη δημιουργία κολεγίων και εγγράφων προς μελέτη. Θεωρούσαν πως θα κατάφερναν τον έλεγχο των ανθρώπων μέσω της «κατευθυνόμενης παιδείας». Ο 16ος αιώνας αποτέλεσε για τη Δυτική Εκκλησία το αποκορύφωμα της διαφθοράς. Παρουσιάστηκε ένα συνονθύλευμα από αρνητικά φαινόμενα (σκάνδαλα κάθε είδους, η Ιερά Εξέταση, ανηθικότητα εκ μέρους των κληρικών κ.α) στους κόλπους της Εκκλησίας, με την κοινωνία να δείχνει απαξίωση στο πρόσωπο της και απομάκρυνση προς τα εκκλησιαστικά καθήκοντα.

Τότε ήταν που δεν άργησαν να εμφανιστούν οργανώσεις (Λουθηρανισμός, Καλβινισμός) οι οποίες ύψωσαν το ανάστημα τους στην Δυτική Εκκλησία. Για να καταφέρει να αποκτήσει και πάλι, την παλιά της αίγλη και εξουσία χρησιμοποίησε την Αντιμεταρρύθμιση η οποία επετεύχθη μέσω των Ιησουιτών. Αυτοί εν τέλει επανέφεραν το prestige της Δυτικής Εκκλησίας χρησιμοποιώντας βίαιες μεθόδους (πυρά, βασανισμούς κ.α) αποβλέποντας και στην «κάθαρση» της κοινωνίας. Επί του παρόντος, το τάγμα των Ιησουιτών συναντάται υπό τον τίτλο Ρωμαϊκή Καθολική Διεθνής Θρησκεία. Αριθμεί 25.000 ανθρώπους ανά τον κόσμο και στελεχώνεται κυρίως από ιερείς, εκπαιδευτικούς και εκπαιδευόμενους ιερείς.

Εκκλησία του Σατανά-Church of Satan

Η εκκλησία του Σατανά ή αλλιώς το Τάγμα του Σκότους επικεντρώνεται στην λατρεία του εξόριστου άγγελου του Παραδείσου, τον Εωσφόρο. Οι ονομασίες που τον συνοδεύουν είναι πολλές’ (Σατανάς, Βεελζεβούλ, Μαμωνάς, Πάνας, Διάβολος, Σαμαήλ, Λούσιφερ). Κατά την άποψη των Σατανιστών ο Εωσφόρος αντιπροσωπεύει την ελεύθερη βούληση και την έντονη προβολή του «εγώ», ενώ σύμφωνα με την ιουδαϊκή και χριστιανική παράδοση αποτελεί το «απόλυτο κακό».

Στις μέρες μας επισήμως μόνο μία Εκκλησία του Σατανά είναι αναγνωρισμένη. Είναι αυτή που ίδρυσε ο Anton Szandor LaVey το έτος 1966 στο Λος Άντζελες, με σύμβολο τους την σφραγίδα του Baphomet. Ο σκοπός των σατανιστών είναι να έρθουν σε ρήξη με το κοινωνικό, πολιτικό και θρησκευτικό κατεστημένο και να «ανατρέψουν» τα κάθε είδους στερεότυπα. Τα υπόλοιπα παρακλάδια του Σατανισμού δεν βρίσκονται στο προσκήνιο αν και βασίζονται στην γραμμή που όρισε ο LaVey. Οι ερευνητές της θρησκειολογίας αναφέρουν πως υπάρχουν 4 είδη σατανισμού’ ο μεσαιωνικός, ο θρησκευτικός, ο ερασιτεχνικός και ο πνευματικός ή συμβολικός.

Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα ή Λευκή Αδελφότητα

Ένας ανατολικός μύθος αναφέρει πως στη Γη υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που ονομάζονται «Τέλειοι», οι οποίοι έχουν υπερδυνάμεις και ένα συνειδησιακό επίπεδο αρκετά ανεπτυγμένο. Συγκεκριμένα, αυτά τα όντα κατέχουν την «Υπέρτατη Γνώση» την οποία κατά καιρούς την μεταδίδουν δια μέσου εκπροσώπων της επιλογής τους, με σκοπό να προσφέρουν την πνευματική πρόοδο στο ανθρώπινο είδος. Αυτή η ομάδα κατοικεί σε διασκορπισμένα μέρη στον πλανήτη (στο Θιβέτ, στα βουνά της Αμερικής, Τετόν και Σάστα κ.α) και αποκαλείται με το όνομα «Απόκρυφη Ιεραρχία ή Μεγάλη Λευκή Στοά ή Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα ή Ιεραρχία».

Στα τέλη του 18ου αιώνα η ομάδα των «φωτισμένων» όντων είχε ξεκινήσει από τον Karl von Eckartshausen, ο οποίος έριξε τα θεμέλια για την ύπαρξη αυτού του μύθου και «απογειώθηκε» με την Έλενα Μπλαβάτσκι, ιδρύοντας την Θεοσοφική Εταιρία το έτος 1875. Μάλιστα απέδιδε την διδασκαλία της ότι προερχόταν από αυτά τα όντα, τα οποία και αποκαλούσε «Διδασκάλους της Μυστικής Αδελφότητας ή Μαχάτμα». Αποδέκτες παρόμοιων «φωτισμένων» μηνυμάτων υπήρξαν οι Άλιστερ Κρόουλι, Άλις Μπέιλι, Γκάι Μπάλαρντ, Τζεραλντίν Ινοσέντε, Ελίζαμπεθ Κλερ Πρόφετ και Μπέντζαμιν Κρεμ.

Αδελφότητα της Θλίψης ή το Μυστικό Τάγμα του 12ου Αποστόλου  

Ο ρόλος αυτού του τάγματος είναι να περιορίσει αυτό που αποκαλείται «Αρνητικό Κάρμα». Ως Κύριο και Δάσκαλος τους θεωρούν τον 12ο απόστολο που δεν είναι άλλος από τον Ιούδα τον Ισκαριώτη, που πέθανε για αμαρτίες όλης της ανθρωπότητας. Πρεσβεύει τον πραγματικό «Λυτρωτή» ο οποίος όμως αντιμετωπίζεται με μίσος και αποστροφή. Έτσι μιμούνται τον Κύριο τους, «παίρνοντας» πάνω τους όλα τα βάσανα, τις θλίψεις και τις αδικίες της ανθρωπότητας. Για αυτούς ο Ιησούς αποτελεί ένα ιερό πρόσωπο στο οποίο αναγνωρίζουν τη θεϊκή του υπόσταση. Πιστεύουν ότι ολοκλήρωσε την αποστολή που του δόθηκε κατευθύνοντας στην αρχική ρύθμιση του κρίσιμου «Αρνητικού Κάρμα» ως ένα σημείο.

Πριν κρεμαστεί ο Δάσκαλος τους, είχε μεταδώσει σε μια μικρή ομάδα μαθητών οι οποίοι εν τέλει υπήρξαν οι συνεχιστές του συγκεκριμένου τάγματος. Το σύμβολο τους είναι η «αγχόνη» και συμβολίζεται με το γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου το Γ. Μάλιστα, το γράμμα γυρισμένο ανάποδα σε τέσσερις μεριές θυμίζει το μαίανδρο ή γαμμάδιον ή Τετραπλή αγχόνη, το οποίο αποτελεί σύμβολο δύναμης και οικειοποιήθηκε από τους Ναζί αποκτώντας αρνητικό πια χαρακτήρα. Λέγεται ακόμη πως ο Μυστικός Δείπνος δεν έχει την αλληγορική σημασία που γνωρίζουμε, μα την κυριολεκτική.

Δηλαδή όντως ήπιαν το Αίμα του Χριστού και έφαγαν από τη Σάρκα Του, καταφέρνοντας να γίνουν ένα με Αυτόν. Αυτή η τελετή είναι πολύ παλιά και η ένωση του αίματος με κάποιον αγαπημένο σύντροφο ή πολεμιστή αποκαλείται «Αδελφοποιτία». Το διαβόητο φιλί του Ιούδα στον Ιησού απεικονίζει το «σφράγισμα της Ιερής Συμφωνίας» τα μυστικά της οποίας δεν επιτρέπεται να δημοσιευθούν όσο ο κόσμος επιμένει στην αμαρτία. Ως Τάγμα, λειτουργούν με μεγάλη μυστικότητα και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν για να εξαλείψουν την «θλίψη» της ανθρωπότητας αποτελεί ένα καλά σφραγισμένο μυστικό.

Άννα Κβάσνιακ, Δημοσιογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *