Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

SERGAY PONOMARENKO: Η ΠΙΟ ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟ-ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ, ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ!

Ανέκαθεν, υπήρχαν και θα υπάρχουν ιστορίες που παραπέμπουν σε μυστηριώδεις ανακαλύψεις και θεωρίες σε όλο τον κόσμο. Ιστορίες που από πολλούς έχουν χαρακτηριστεί παράξενες και ανεξήγητες. Υπάρχουν ειδικοί ερευνητές, οι οποίοι αποφάσισαν να αφιερώσουν μεγάλο μέρος της καριέρας τους στην ανακάλυψη και τη λύση αυτών των μυστηριωδών ιστοριών.

Η αινιγματική ιστορία του Sergey Ponomarenko

Η παράξενη ιστορία ενός άνδρα που ισχυρίστηκε ότι είναι ταξιδιώτης στο χρόνο, έχει κάνει τη δική της θραύση στον κόσμο των μυστηρίων και στο κοινό του, οδηγώντας, μάλιστα, ορισμένους να πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό το φαινομενικά ανεξήγητο, έως σήμερα, μυστήριο. Η ιστορία του Sergey Ponomarenko εμφανίστηκε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και των περιοδικών το 2006, αλλά μέχρι και σήμερα κάνει την επανεμφάνισή της, καθώς υπάρχουν ακόμη ορισμένοι άνθρωποι, κυρίως ερευνητές του παράλληλου και ανεξήγητου, που την αναλύουν για να βρουν τα κενά της τόσο πειστικής αλλά και  πρωτοφανούς ιστορίας.

Τί συνέβη, όμως, το 2006;

Το 2006, ο Sergey Ponomarenko εμφανίστηκε στο Κίεβο με κάποια παλιομοδίτικα ρούχα, κρατώντας μια φωτογραφική μηχανή – αντίκα, βγαλμένη από άλλη εποχή, όπως τα λόγια του. Ο Sergey ερχόμενος, έλεγε: “Ήρθα κατευθείαν από το παρελθόν και μάλιστα από προηγούμενες δεκαετίες, δείτε με!”. Ο ερχομός του νεαρού άνδρα, προκάλεσε πανικό και σοβαρό προβληματισμό, τόσο στην κοινωνία του Κιέβου, όσο και στις αρμόδιες αρχές της περιοχής. Συγκεκριμένα, η περίπτωση του Sergey προβλημάτισε αισθητά τους αστυνομικούς και ιδιαίτερα το γεγονός ότι είχε ζητήσει οδηγίες και έψαχνε να πάει σε έναν συγκεκριμένο δρόμο, που προφανώς δεν υπήρχε στο σημερινό Κίεβο. Ο ίδιος είπε στις αρχές ότι είχε γεννηθεί το 1932 και το σίγουρο ήταν ότι έμοιαζε σαν να είχε μόλις ξυπνήσει σε μια άλλη εποχή.

Μια παλιά στολή και μια vintage φωτογραφική μηχανή, δεν αποτέλεσαν αρκετά πειστήρια για να τον πάρουν στα σοβαρά. Έπειτα από πολύωρες συζητήσεις και αναζητήσεις των αρχών για κάποιο στοιχείο που να αποκαλύπτει την ταυτότητα του νεαρού άνδρα, ο Sergey συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική, αφού πρώτα είχε ανακριθεί από τον αξιωματικό του ουκρανικού στρατού. Μάλιστα, έπειτα από έρευνες που έγιναν πάνω του, βρέθηκε κάτι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη της ιστορίας, καθώς εντοπίστηκε ένα σοβιετικό έγγραφο της δεκαετίας του 1950, το οποίο δήλωνε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν ηλικίας 25 ετών. Αυτό ήταν και ένα από τα πιο πειστικά στοιχεία της ιστορίας του νεαρού χρόνο – ταξιδιώτη, μαζί με τις φωτογραφίες που έλαβαν από το φιλμ της  φωτογραφικής του μηχανής

Το Μυστήριο αρχίζει να λύνεται

Οι αρχές προσέλαβαν ειδικό άνθρωπο σε θέματα φωτογραφίας, ο οποίος  κλήθηκε να ερευνήσει το φιλμ. Οι φωτογραφίες πράγματι, προς έκπληξη όλων, έδειχναν εικόνες του Κιέβου από μια προηγούμενη δεκαετία, οι οποίες μάλιστα φαίνονταν συμβατές με τη δεκαετία του 1950. Ακόμη, πιο συγκλονιστικό ήταν ότι έδειχναν τον Ponomarenko με την ίδια ακριβώς στολή που φορούσε και κατά τη στιγμή της σύλληψής του, να ποζάρει μαζί με μια νεαρή γυναίκα, η οποία ισχυρίστηκε πως ήταν η αρραβωνιαστικιά του.

Το αποκορύφωμα του μυστηρίου

Η μυστηριώδης υπόθεση αρχίζει να γίνεται ακόμα πιο τραγική, όταν οι αρχές αναζήτησαν αρχεία αγνοουμένων και βρήκαν έναν Sergey Ponomarenko, ο οποίος είχε δηλωθεί αγνοούμενος το 1958. Καταλαβαίνετε το σοκ που υπέστησαν καθώς, αντικρίζοντας τον νεαρό άνδρα που είχαν μπροστά τους, φαινόταν σαν να μην είχε περάσει από πάνω του χρόνος, δεν είχε αλλάξει καθόλου. Οι αρχές ανακοίνωσαν το περίεργο γεγονός και άφησαν τους ερευνητές των μυστηρίων και των παράξενων υποθέσεων να κάνουν τη δουλειά τους. Φυσικά, πολλοί είναι οι δύσπιστοι μέχρι και σήμερα, που απορρίπτουν κάθε γεγονός της ιστορίας αυτής. Ωστόσο, πολλοί είναι και εκείνοι που ακόμη ψάχνουν και ερευνούν τα στοιχεία του πιο πειστικού, στην ιστορία των μυστηρίων, χρόνο – ταξιδιώτη.

Ίλια Μπανταβάνη, Δημοσιογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WordPress PopUp Plugin