Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΑΙ Η ΣΤΟΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Οι ΜΑΣΟΝΟΙ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα προς συζήτηση. Βέβαια, αυτό δε θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση, καθώς λέγεται ότι η Θεσσαλονίκη έχει τη μεγαλύτερη αρνητική ενέργεια στη χώρα.

Πηγαίνοντας λοιπόν προς το Λευκό Πύργο, περνάς ένα στενό του κέντρου και βλέπεις την Τεκτονική Στοά. Ένα μέρος γεμάτο μυστήριο και απορίες για τον κοινό πολίτη. Για κάποιον που δεν έχει τον τρόπο να ερευνήσει ή να μάθει το τι συμβαίνει εκεί μέσα. Ένα μυστήριο γεμάτο ιστορία και πολύ παρελθόν. Είναι παγκόσμιας κλίμακας και γεννά περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις. Όλα αυτά κρυμμένα στην κοινή θέα.

Το στενό στο οποίο βρίσκεται η Τεκτονική Στοά «Φίλιππος» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με όψη τον Λευκό Πύργο.

ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ

Φαίνονται ανοιχτά τα μασονικά σύμβολα στην πόρτα της Στοάς. Για τον κοινό περαστικό θα του είναι αδιάφορα, αλλά το εκπαιδευμένο μάτι μπορεί να τα αναγνωρίσει. Ο Γνώμονας που συμβολίζει την ορθή γωνία και η σημασία του είναι η νομιμοφροσύνη και η ηθική.

Η είσοδος  της Τεκτονικής Στοάς «Φίλιππος» με τα σύμβολα να παρουσιάζονται στην πόρτα και στα κάγκελα.

Η κλεψύδρα συμβολίζει την πέραση του χρόνου και παλαιότερα την αλλαγή της μορφής του ανθρώπου. Αυτές τις μέρες είναι ένα από τα κυριότερα σύμβολα των μασόνων. Τον 18ο αιώνα, την κλεψύδρα την έβαζαν και σε τάφους, που συμβόλιζε την πάροδο της ζωής.

Στον τοίχο φαίνονται Μασονικά σύμβολα τα οποία σχηματίζουν την κλεψύδρα που συμβολίζει την πέραση του χρόνου.

Η τέχνη του δρόμου εκφράζει την άποψη του μέσου πολίτη. Πολλοί δεν την καταλαβαίνουν και κάποιοι ενδεχομένως να φοβούνται. Με το φόβο δημιουργείται η ανάγκη να πολεμήσεις αυτό που σε φοβίζει. Μάλιστα, η τέχνη είναι ένα όπλο που χρησιμοποιεί ο κόσμος από παλιές εποχές. Να καταπολεμάει αυτούς που τους ελέγχουν και καταπιέζουν.

Η πυραμίδα με τον οφθαλμό. Η πιο δημοφιλής θεωρεία είναι πως πρόκειται για έμβλημα των Ιλλουμινάτι. πιο συγκεκριμένα, ελέγχουν τον κόσμο και προωθούν μια ταξική κοινωνία. Οι λίγοι (η κορυφή της πυραμίδας) θα διαφεντεύουν τους πολλούς (η βάση), μέσα από ένα αυστηρό σύστημα ελέγχου και καταπάτησης κάθε ατομικού δικαιώματος (ο οφθαλμός).

Σκάναρε και ακολούθησε την έρευνα:

 

Φωτογραφίες Αρχείου GRD

Λέξεις: Νίκος Μπακλατζής

Share this!

1 σκέψη για το “ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΑΙ Η ΣΤΟΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *