Μερικά βιντεοπαιχνίδια έχουν βασιστεί από ταινίες, που συνήθως δεν είναι μεγάλες επιτυχίες. Αλλά το χειρότερο είναι όταν γίνεται το ανάποδο, δηλαδή από βιντεοπαιχνίδι σε ταινία.
ΤΟ SILENT HILL ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ
Ένα από τα καλά παραδείγματα μιας ταινίας, που άρεσε σε κόσμο, είναι η ταινία Silent Hill. Το παιχνίδι ήταν πολύ λατρεμένο από τον κόσμο την εποχή που κυκλοφόρησε. Όμως η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν ότι όταν κυκλοφόρησε η ταινία, ήταν καλή.
Ένας από τους λόγους ήταν τα μεγάλα ονόματα ηθοποιών και ότι έμειναν οι σκηνοθέτες όσο πιο κοντά στο στυλ του παιχνιδιού. Δηλαδή κράτησαν τον τρόμο και δεν το άλλαξαν με κάποιο τρόπο.
ΤΟ ASSASSINS CREED ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ
Μια κακή ταινία, που βασίστηκε σε πολλή αγαπητή σειρά παιχνιδιών, είναι η Assassins Creed. Το παιχνίδι της Ubisoft είχε μια από τις πιο περιπλοκές και όμορφες ιστορίες για την εποχή. Συνδύαζε το κομμάτι του παιχνιδιού σε βασικό ρόλο για την ιστορία και τους χαρακτήρες.
Αλλά όταν βγήκε στη μεγάλη οθόνη, φάνηκε το πόσο απλά ένα στούντιο ήθελε να βγάλει λεφτά για τις πρώτες προβολές. Δεν ήταν ένα έργο πάθους ,όπως ήταν τα παιχνίδια.
ΤΟ PRINCE OF PERSIA
Άλλο θετικό παράδειγμα από σειρά αυτής της εταιρείας είναι το Prince of Persia. Τα παιχνίδια είναι πολύ αγαπητά από τον κόσμο και διαχρονικά. Δε συνεχίζονται πλέον αλλά για την εποχή τους ήταν ένα από τα καλύτερα, σύμφωνα με τους κριτικούς.
Η ταινία, με το ίδιο όνομα, ήταν επιτυχία, με πολλούς ανθρώπους να τη λατρεύον, χωρίς να γνωρίζουν την ιστορία των παιχνιδιών. Σίγουρα δεν είναι από τις καλύτερες όλων των εποχών, αλλά είναι αρκετά διασκεδαστική και κρατιέται όπως και τα παιχνίδια μέχρι σήμερα.
ΤΟ RESIDENT EVIL ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ
Τέλος, μια κακιά μεταφορά από πασίγνωστη σειρά παιχνιδιών στη μεγάλη οθόνη ήταν τα Resident Evil. Τα παιχνίδια ήταν γνωστά για το survival horror κομμάτι τους, το οποίο δεν υπήρχε στις ταινίες.
Αντίθετα, η ταινία είχε περισσότερη συγκέντρωση στη δράση παρά στον τρόμο που θα ήθελε ο μέσος θαυμαστής. Παρόλα αυτά, κατέληξε να πουλήσει αρκετά σαν ταινία, λόγω των καλών ηθοποιών και του ονόματος που παρουσίαζε.
Σκάναρε και ακολούθησε την έρευνα:
Νίκος Μπακλατζής, Δημοσιογράφος