ΤΟ “10” ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ

Σαν σήμερα το 1991 πιάνεται ο τότε παίκτης του Παναθηναϊκού, Dănuț Lupu, με διάφορα κλοπιμαία στο σπίτι του στην οδό Κουμουνδούρου στην Αγία Παρασκευή.

Ο διεθνής Ρουμάνος μέσος  είχε έρθει στον Παναθηναϊκό έπειτα από ένα πολύ καλό Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική ομάδα της χώρας του και υπήρχε έντονη χαρά από την πλευρά των πράσινων. Το πρώτο διάστημα δεν πλησίασε καθόλου τις προσδοκίες αλλά του δόθηκε χρόνος.

Το 1990 μετά το αγώνα και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο χτυπάει το τηλέφωνο του αρχηγού αποστολής πως λείπουν όλα τα μπουκάλια με αλκοόλ από τα δωμάτια των παικτών. Στο έλεγχο που γίνεται βρίσκονται μέσα στην βαλίτσα του Dănuț Lupu. Εν τέλει η ομάδα πληρώνει και σταματάει εκεί η ιστορία.

Στις 16 Φεβρουαρίου 1991 υπάρχει τηλεφώνημα στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Γιώργο Βαρδινογιάννη, πως ο Ρουμάνος είναι κλεπταποδόχος και πιθανός αρχηγός σπείρας κλεφτών. Μπαίνουν στο σπίτι του και βρίσκουν τον χώρο γεμάτο κιβώτια με πράγματα αξίας όπως γούνες, χρυσαφικά, στερεοφωνικά, κ.ά. Εν τέλει 8 φορτηγά γεμάτα φεύγουν για να αδειάσουν το σπίτι.

Νωρίτερα οι συμπαίκτες του είχαν παραπονεθεί πως έλειπαν πράγματα από τις τσέπες τους και πιθανόν κλάπηκαν στα αποδυτήρια ενώ παράλληλα υπήρχαν φήμες πως ο Dănuț Lupu είχε πάρει δανεικά και δεν τα είχε επιστρέψει.

Υπάρχει μία ιστορία ανεπιβεβαίωτη πως ο Γιώργος Βαρδινογιάννης τον επισκέφτηκε στο τμήμα και όταν έμειναν μόνοι, άρχισαν να ακούγονται φωνές και κραυγές από τον Ρουμάνο.

Βαφειάδης Θεόδωρος, Αθλητικογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *