Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΤΕΡΑ!

Σήμερα γιορτάζει ο πατέρας! Παγκόσμια ημέρα του πατέρα και θα σας πούμε δύο λόγια.

Ο πατέρας έχει πολλά πρόσωπα. Όχι ως άνθρωπος αλλά ως έννοια. Τι εννοώ με αυτό; Δεν είναι όλοι οι πατεράδες το ίδιο. Άλλοι είναι αυστηροί, άλλοι στοργικοί και άλλοι χαζομπαμπάδες.

Οι στιγμές που μοιράζεσαι μαζί του είναι ξεχωριστές από μικρή ηλικία. Συνήθως λείπει από το σπίτι λόγω δουλειάς αλλά όταν γυρίσει μπορεί να παίξει, έστω και λίγο, μαζί σου. Είναι αυτός που θα σε πάει βόλτες, θα σε βάλει στους ώμους του για να δεις τον κόσμο από ψηλά ακόμα και αν δεν είναι ψηλός. Τον βλέπεις σαν ήρωα. Δεν τον βλέπεις να κλαίει, είναι πάντα καλά αν και συχνά κουρασμένος. Δυνατός, άφοβος, τολμηρός και πανέξυπνος.

Μπορεί μέσα στην εφηβεία να τσακωθείτε, να μαλώσετε, να μην μιλιέστε αλλά εν τέλει θα “σπάσει”. Θα σου πει συγγνώμη ακόμα και αν έφταιγες εσύ. Θα σου πει να μιλήσετε και να τα βρείτε. Μεγάλωσε σε άλλη γενιά, πέρασαν χρόνια από τότε που ήταν έφηβος και δεν θυμάται πως είναι. Αλλά θα είναι εκεί με κάθε τρόπο, με 5 ή 10 ευρώ, με το αυτοκίνητο να σε πάει ή σε πάρει, με παράξενες συμβουλές οι οποίες θα χρησιμεύσουν μερικά χρόνια αργότερα.

Και όταν μεγαλώσεις και άλλο πάλι θα είναι εκεί. Κι άλλες συμβουλές κι άλλα μαθήματα ζωής. Θα σε πιέσει να πετύχεις αυτό που θες, με το δικό σου τρόπο αλλά και λίγο απ΄ το δικό του.

Τελικά όταν έρθεις στη θέση του, ίσως τον καταλάβεις. Τότε, θα του πεις μια μέρα “Πατέρα σ’ ευχαριστώ”. Δεν θα πει ευχαριστώ. Θα χαμογελάσει, θα σε χτυπήσει ελαφρά την πλάτη ή θα σου χαϊδέψει το κεφάλι. Όπως τότε που ήσουν παιδί γιατί στα μάτια του έτσι θα είσαι ακόμα και αν δεν στο πει.

Χρόνια πολλά πατέρα!

 

Βαφειάδης Θεόδωρος, Δημοσιογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *