Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης ή παγκοσμιότητας, όπως κάποιοι επιλέγουν να λένε, η πολυπολιτισμικότητα είναι κάτι αναπόφευκτο, αλλά παράλληλα υπέροχο και σημαντικό. Ήδη από την αρχή των χρόνων, η μετοίκηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον άνθρωπο, είτε για την εύρεση ενός καλύτερου επιπέδου ζωής, είτε λόγω εξαναγκασμού π.χ δουλία. Συνεπακόλουθο της προηγούμενης συνθήκης είναι η δημιουργία πολυπολιτισμικών χωρών. Αν και ο προσδιορισμός των πολυπολιτισμικών χωρών στον κόσμο μπορεί να είναι υποκειμενικός, καθώς εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η εθνοτική ποικιλομορφία, η πολιτιστική αποδοχή και η ενσωμάτωση, παρακάτω έχουμε συλλέξει τις χώρες, που είναι γνωστές για την πολυπολιτισμικότητά τους:

 

 

Καναδάς

Συχνά θεωρείται ως μία από τις πιο πολυπολιτισμικές χώρες, ο Καναδάς γιορτάζει τη διαφορετικότητα και έχει φιλόξενη στάση απέναντι στους μετανάστες. Ο πληθυσμός του αποτελείται από άτομα με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο, καθιστώντας τον ένα πλούσιο χωνευτήρι πολιτισμών.

 

 

Αυστραλία

Η Αυστραλία είναι γνωστή για τον ποικιλόμορφο πληθυσμό της, με ανθρώπους που προέρχονται από περισσότερες από 200 διαφορετικές χώρες. Οι πολιτικές της δίνουν προτεραιότητα στην πολυπολιτισμικότητα και την ενσωμάτωση, με αποτέλεσμα μια αρμονική και πολιτισμικά ζωντανή κοινωνία.

 

 

Ηνωμένες Πολιτείες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπήρξαν επί αιώνες κόμβος μετανάστευσης, δημιουργώντας ένα πολιτισμικά ποικιλόμορφο έθνος. Η αμερικανική κοινωνία είναι το αποκορύφωμα διαφόρων εθνοτήτων, γλωσσών και παραδόσεων.

 

 

Ηνωμένο Βασίλειο

Λόγω της αποικιακής του ιστορίας και των σημερινών μεταναστευτικών προτύπων, το Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί ανθρώπους από διαφορετικά πολιτισμικά υπόβαθρα. Πόλεις όπως το Λονδίνο, είναι γνωστές για την πολυπολιτισμικότητα και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά τους.

 

 

Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη είναι ένα μικρό αλλά απίστευτα ποικιλόμορφο έθνος, με ανθρώπους από διάφορες εθνότητες, συμπεριλαμβανομένων των Κινέζων, των Μαλαισιανών, των Ινδών και άλλων μικρότερων κοινοτήτων. Η κυβέρνηση παίζει ενεργό ρόλο στην προώθηση της πολυπολιτισμικότητας και στη διατήρηση της κοινωνικής αρμονίας.

 

 

Νότια Αφρική

Ο πληθυσμός της περιλαμβάνει διάφορες εθνοτικές ομάδες, όπως Ζουλού, Xhosa, Afrikaans και πολλές άλλες. Η ιστορία της χώρας και οι αγώνες της για ισότητα έχουν συμβάλει στον πολυπολιτισμικό της ιστό.

 

 

Βέλγιο

Το Βέλγιο είναι γνωστό για την πολυπολιτισμική του κοινωνία, με περιοχές όπως η Φλάνδρα και η Βαλλονία να έχουν ξεχωριστές πολιτιστικές ταυτότητες. Η χώρα φιλοξενεί, επίσης, σημαντικό πληθυσμό μεταναστών, γεγονός που συμβάλλει στην πολιτιστική της ποικιλομορφία.

 

 

Φυσικά, είναι σημαντικό να σημειωθεί πως η λίστα αυτή είναι ατέρμονη, αφού η πολυπολιτισμικότητα υφίσταται σε διάφορους βαθμούς σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Η έννοια της πολυπολιτισμικότητας εξελίσσεται συνεχώς, καθώς οι κοινωνίες αλλάζουν και προσαρμόζονται σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, επηρεάζοντας κοινωνικά κάθε χώρα.

 

Ελένη Ανεσιαδου, Δημοσιογράφος.

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *