Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
ψεκασμοί

ΕΛΛΑΔΑ: ΤΙ ΔΕ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ;

Μπορεί η έκφραση «ψέκες» να ανήκει σε υποτιμητική αναφώνηση ανθρώπων ως «φαντασιόπληκτοι», όμως οι ψεκασμοί είναι ένα κοινό μυστικό των κυβερνήσεων, κάθε χώρας, που ελέγχεται από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Μία πραγματική πρακτική που βάζει τα χρήματα πάνω από τη φύση, το κλίμα και τον άνθρωπο.

Έτσι για ακόμα μία φορά, λίγο πριν την άφιξη της κακοκαιρίας της Παρασκευής 8/7/2022 στη Βόρειο Ελλάδα, θεωρήθηκε σκόπιμο να εφαρμοστεί η πρακτική αυτή των αεροψεκασμών νεφώσεων με ιωδιούχο άργυρο. Για όσους δε γνωρίζουν, είναι επιβλαβές για τη φύση, την ανθρώπινη ζωή και την υγεία.

Όπως ανέφερε κι η σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε για τη συγκεκριμένη πράξη: «… τροποποιημένο α/φ της εταιρείας Γενικών Εφαρμογών Αεροπορίας 3Δ πραγματοποιεί για λογαριασμό του ΕΛΓΑ αεροψεκασμούς νεφώσεων (cloudseeding). Σκοπός είναι η απάλειψη ή η μείωση της σφοδρότητας της χαλαζόπτωσης για να μην υπάρξουν καταστροφές καλλιεργειών».

Στη χώρα μας η επίσημη εφαρμογή του cloudseeding, σύμφωνα με άρθρο της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ 17/5/2001, ξεκίνησε από την 1η Ιουνίου του 2001 όπου άρχισε η εφαρμογή του προγράμματος πρόκλησης βροχής με ιωδιούχο άργυρο στους ορεινούς όγκους της Δυτικής Θεσσαλίας, για τις ανάγκες της γεωργίας.

ψεκασμοί

Η ανακάλυψη της αναγκαιότητας και χρησιμότητας των πυρήνων συμπύκνωσης καθώς και του προσδιορισμού του πάχους των νεφών, οδήγησε κατά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην επινόηση μεθόδων τεχνητής βροχής. Για τέτοιους σκοπούς επιλέγονται συνήθως ευμεγέθη νέφη, που ψεκάζονται με ιωδιούχο άργυρο είτε από αεροπλάνο, που υπερίπταται αυτών, είτε με ειδικά επίγεια μηχανήματα τύπου πυροβόλων, είτε με εκτόξευση ειδικών πυραύλων από το έδαφος. Με την ίδια ακριβώς μέθοδο παρεμποδίζεται και η εξέλιξη των νεφών σε καταιγιδοφόρα νέφη, προλαμβάνοντας έτσι την πτώση χαλαζιού. Επίσης, με παρόμοιους αεροπορικούς  βομβαρδισμούς των τροπικών κυκλώνων, επιτυγχάνεται η εξασθένηση τους σε ποσοστό που φθάνει από 20% μέχρι και 40%.

Όμως, η πρακτική του ψεκασμού με ιωδιούχο άργυρο για την δημιουργία βροχών και την αποφυγή των χαλαζοπτώσεων έχει αποδειχθεί ιδιαιτέρως βλαπτική. Έχουν παρατηρηθεί προβλήματα υγείας σε ανθρώπους, ρύπανση των υδάτων, μείωση των φυσικών βροχών, επιπτώσεις στη συγκομιδή, και άλλα πολλά. Μελέτες  (κυρίως από την  Ισπανία)οδηγούν την Ευρωπαϊκή Ένωση στην αναθεώρηση της Λευκής Βίβλου των χημικών ουσιών, η οποία θα θέσει τις βάσεις της μελλοντικής κοινοτικής στρατηγικής επί του θέματος αυτού.

Βέβαια το παραμυθάκι συνεχίζεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (και εδώ στην Ελλάδα από τα Ελληνικά Hoaxes) που μας «ψεκάζουν» ειδήσεις μόνο για chemtrails που κινούνται σε σφαίρες του φανταστικού, ξεχνώντας τους επικίνδυνους χημικούς ψεκασμούς των cloudseedings. Με τους οποίους μας δηλητηριάζουν νόμιμα την τελευταία 20ετία και τροποποιούν ανεξέλεγκτα τον καιρό παγκοσμίως, όπως διαπιστώνουμε όλο και εντονότερα το τελευταίο καιρό. Ναι, φίλοι μου! Τελικά μας ψεκάζουν και είναι αλήθεια…

Σκάναρε και δες περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ

Χάρης Κουτσιαύτης, Ερευνητής

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *