Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΟΙ ΠΙΟ ΒΙΑΙΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ

Οι πιο βίαιοι θάνατοι στην ιστορία είναι ένα θέμα που περιλαμβάνει πολλές πτυχές και διάφορα κριτήρια, ώστε να καθοριστεί ποιοι θάνατοι, τελικά, μπορούν να χαρακτηριστούν ως οι βιαιότεροι. Παρακάτω, παρουσιάζονται παραδείγματα θανάτων που σίγουρα θα κατατάσσαμε σε αυτή την κατηγορία.

Ιούλιος Καίσαρας

Υπηρέτησε ως δικτάτορας της Ρώμης μεταξύ του 49 – 44 π.Χ. .Οι γερουσιαστές του Καίσαρα φοβήθηκαν ότι γινόταν υπερβολικά τυραννικός και ότι δεν ήταν πλέον ικανός να ηγηθεί της ρωμαϊκής Δημοκρατίας. Ως αποτέλεσμα, διέπραξαν αυτό που όριζαν ως τυραννοκτονία και σκότωσαν τον Καίσαρα στην Κουρία του Πομπήιου.

Στις 15 Μαρτίου 44 π.Χ., ο Καίσαρας μαχαιρώθηκε συνολικά είκοσι τρεις φορές και η αυτοψία που προέκυψε υποστήριξε ότι πέθανε από σοβαρή απώλεια αίματος. Παρά τα πολυάριθμα μαχαιρώματα, πιστεύεται ότι μόνο ένα από τα τραύματα αποδείχθηκε μοιραίο. Ο εξαιρετικά ​​δραματικός θάνατος του Καίσαρα, αποτέλεσε, αργότερα, θέμα θεάτρου και απαθανατίστηκε στο διάσημο έργο του Σαίξπηρ.

Ντέιβιντ Ντάγκλας

Ο Ντέιβιντ Ντάγκλας ήταν ένας από τους πιο γνωστούς βοτανολόγους στην ιστορία του Όρεγκον, κυρίως λόγω του δέντρου που φέρει το κοινό όνομα Ψευδοτσούγκα ή έλατο του Ντάγκλας. Το 1832, επιστρέφοντας στον ποταμό Κολούμπια, έκανε την πρώτη του επίσκεψη στα νησιά της Χαβάης. Εξερευνούσε την περιοχή του ποταμού Fraser, το 1833 και έφυγε από τα βορειοδυτικά στις 18 Οκτωβρίου 1833, για ένα ταξίδι επιστροφής στα νησιά της Χαβάης και μια προγραμματισμένη επιστροφή στο Λονδίνο.

Τον Ντάγκλας τον είχε ιντριγκάρει η Χαβάη και ήθελε να συνεχίσει να την εξερευνά. Έτσι, μη μπορώντας να πάρει άμεση μεταφορά στην Αγγλία, πέρασε επιπλέον χρόνο στα νησιά. Εκεί, στις 12 Ιουλίου του 1834, βρήκε το τέλος του, ποδοπατημένος από έναν ταύρο, σε έναν βαθύ λάκκο που είχε σχεδιαστεί για να αιχμαλωτίζει βοοειδή.

Hisashi Ouchi

Όταν ο Hisashi Ouchi έφτασε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Τόκιο, αφού εκτέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο ακτινοβολίας από κάθε άλλον άνθρωπο στην ιστορία, οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι. Ο 35χρονος τεχνικός πυρηνικών σταθμών, είχε σχεδόν μηδενικά λευκά αιμοσφαίρια και επομένως, δεν είχε ανοσοποιητικό σύστημα. Το πυρηνικό ατύχημα ξεκίνησε πριν από το μεσημέρι της 30ης Σεπτεμβρίου 1999, στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής, στην Τοκαϊμούρα της Ιαπωνίας.

Με μια πρωτοφανή έλλειψη μέτρων ασφαλείας και μια πληθώρα θανατηφόρων πρακτικών, αλλά αποφασισμένη να τηρήσει μια προθεσμία, η Japan Nuclear Fuel Conversion Co. (JCO) είπε στον Ouchi και σε δύο άλλους εργαζομένους να αναμίξουν μια νέα παρτίδα καυσίμου, τόσο επικίνδυνη που, τελικά, κόστισε τη ζωή τους.

Ατύχημα Byford Dolphin

Το Byford Dolphin ήταν ένα γεωτρύπανο, γνωστό κυρίως για ένα δυστύχημα με εκρηκτική αποσυμπίεση το 1983, που σκότωσε πέντε εργάτες και τραυμάτισε σοβαρά άλλον έναν. Όλοι οι δύτες εκτέθηκαν στις επιπτώσεις της εκρηκτικής αποσυμπίεσης. Η επακόλουθη έρευνα από ιατροδικαστές διαπίστωσε ότι ένας από αυτούς ήταν εκτεθειμένος στην υψηλότερη κλίση πίεσης, με βίαια έκρηξη λόγω της ταχείας και μαζικής διαστολής των εσωτερικών αερίων.

Όλα τα θωρακικά και κοιλιακά του όργανα, ακόμα και η θωρακική του σπονδυλική στήλη, εκτινάχθηκαν, όπως και όλα τα άκρα του. Μικρά τμήματα του σώματός του βρέθηκαν διάσπαρτα σε μεγάλη ακτίνα από το σημείο του δυστυχήματος. Το ένα μέρος βρέθηκε ακόμη και στο διάδρομο της εξέδρας, 10 μέτρα ακριβώς πάνω από τους θαλάμους. Ο θάνατος και των τεσσάρων δυτών ήταν πιθανότατα ακαριαίος.

 

Ηρακλής Τάσσης, Δημοσιογράφος

Share this!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *